Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné pečené brambory s chilli con carne

Pro milovníky pikantních chutí. Roštěnky, chilli, fazolky, spousta bylinek a lahodné pečené brambory.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • pečená brambora
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule
    • 2 prolisované stroužky česneku
    • 2 lžíce rajčatové pasty
    • ¾–1 lžičku mletého chilli
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 2 roštěnky
    • 400 g konzerva celých rajčat
    • 100 g slitých červených fazolek
    • zakysaná smetana
    • pažitka

Příprava jídla

V rendlíku zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli, najemno nasekanou, a o chvíli později 2 prolisované stroužky česneku, 3 minuty opékejte, až zesklovatí, občas zamíchejte. Přidejte 2 lžíce rajčatové pasty, ¾–1 lžičku mletého chilli, ½ lžičky mleté skořice, půl minuty prohřívejte. 2 roštěnky o celkové váze 500 g rozpulte, vložte do rendlíku a obalte v koření. Přidejte 400g konzervu celých rajčat a ¼ l vody. Stáhněte plamen, duste s pokličkou nakřivo asi 1½ hodiny, aby maso změklo. Pak maso vyjměte a rozdělte na kousky. Zvyšte plamen a nezakrytou omáčku svařte dohusta. Plamen stáhněte na střední. Do omáčky vraťte maso, vsypte 100 g slitých červených fazolek z konzervy a 5 minut prohřívejte. Brambory naplňte omáčkou, navrch dejte trochu zakysané smetany, posypte pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená brambora

Plněné pečené brambory s pancettou a hráškem

Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem

Plněné pečené brambory s fazolemi a sýrem

Plněné pečené brambory s avokádem a ricottou

Plněné pečené brambory s rajčaty & krevetami

Plněné pečené brambory s chilli a sýrem brie

Plněné pečené brambory se slaninou a kukuřicí

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

REKLAMA

Přidat komentář