Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2684 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 400 g
Tuky 62 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky s pažitkou a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení. 

Suroviny

vývar zeleninový 600 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
vejce 1 ks
pažitka 2 PL
sekaná
jarní cibulka

Postup

1

V hrnci na 2 lžících másla 5 minut opékejte 1 cibuli, nadrobno. Přidejte asi 1 kg květáku, pokrájeného, 600 ml zeleninového vývaru, 400 ml mléka, sůl a pepř a vařte 20 minut doměkka.

2

Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

3

Plátky toustového chleba pokrájejte na kostičky a navlhčete mlékem. Přidejte 1 vejce, 2 lžíce sekané pažitky či jarní cibulky, špetku muškátového květu, sůl a pepř.

4

Tvořte knedlíčky a zavařte je do polévky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

29.05.2010 14:32
Z receptu jsem nepochopila, kolik mám na knedlíčky použit brambor. Poradíte?R
10.11.2015 12:46

Milá Renáto, v tomto receptu se brambory nepoužívají.

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč