Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Plněné bramborové knedlíky

Popis receptu: 
Jednoduché a děsně dobré. Náplň je šťavnatá a výrazně masová. Těsto ze sáčku na tento pokrm bohatě stačí, ale pokud jste opravdu poctiví, udělejte si domáci-pak ale při přípravě počítejte s hodinou navíc.
Autor: Kateřina Hrušková
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 sáček bramborového těsta v prášku, 250g moravského uzeného, 1 vepřová konzerva (poctivá, 98% masa), 1 velká cibule-na kolečka

Příprava jídla

Uzené nakrájíme na malé kostičky a smícháme se 2 třetinami masa z konzervy (i se šťávou, sádlo dejte stranou). Směs je dost slaná, není třeba ji už solit. Těsto připravte podle návodu na obalu a rozdělte jej na 14-16 stejnoměrných dílků. Z těch vyválejte tenké placičky, naplňte lžící směsi a tvarujte knedlíky. Vařte v mírně osolené vodě 15 minut. Mezitím rozpalte pánev a do ní dejte zbytek vepřové konzervy. Rozmělněte vařečkou nadrobno a opékejte. Po 10 minutách přidejte cibuli a ještě opékejte, dokud nezezlátne. Knedlíky podávejte s masovou cibulkou a pokapejte omastkem z pánve.
REKLAMA

Přidat komentář