Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do hodiny

Suroviny

bramborové těsto 1
v prášku
uzené maso 250 g
vepřová konzerva 1 ks
poctivá, 98 % masa
cibule 1 ks
velká na kolečka
Uzené nakrájíme na malé kostičky a smícháme se 2 třetinami masa z konzervy (i se šťávou, sádlo dejte stranou). Směs je dost slaná, není třeba ji už solit. Těsto připravte podle návodu na obalu a rozdělte jej na 14-16 stejnoměrných dílků. Z těch vyválejte tenké placičky, naplňte lžící směsi a tvarujte knedlíky. Vařte v mírně osolené vodě 15 minut. Mezitím rozpalte pánev a do ní dejte zbytek vepřové konzervy. Rozmělněte vařečkou nadrobno a opékejte. Po 10 minutách přidejte cibuli a ještě opékejte, dokud nezezlátne. Knedlíky podávejte s masovou cibulkou a pokapejte omastkem z pánve.
Autor: Anonym (neověřeno)

Obchod Apetit