0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6363 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 1058 g
Tuky 145 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roman Paulus ve své restauraci podává i verzi ‚houbového guláše‘, který je místo tymiánu kořeněný klasicky, paprikou a majoránkou. A to působivé aranžmá...

Suroviny

Hlavní
lesní houby 250 g
nebo hřibovytých hub
koriandr čerstvý 1 svazku
čerstvý
bílá ředkev 200 g
či ředkvičky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
tymián 2 snítky
čerstvý
máslo 2 PL
slunečnicový olej 6 PL
moučkový cukr 2
nemusí být
vinný ocet bílý 3 PL
nemusí být
sůl
pepř
Bylinkový ubrouskový knedlík
mouka pšeničná hrubá 1 kg
vejce 1 ks
droždí 1 ks
sůl 1 ČL
voda 250 g
vlažná
rohlíky 2 ks
petrželka 1 svazek
čerstvá, najemno

1 Na knedlíky rozmělněte do hrnku droždí a rozpusťte je s trochou vlažné vody. Poprašte moukou a nechte v teple vzejít. Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek vody, sůl, vlijte vzešlé droždí a vypracujte těsto. Když se nelepí na vařečku, vmíchejte do něj pečivo pokrájené na kostičky, petrželku, poprašte znovu moukou a nechte vykynout – trvá to zhruba hodinu, ale může to být i déle. Pak utvořte z těsta dva knedlíky v podobě válečků, zabalte je do utěrky a oba konce zavažte. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, vložte knedlíky v utěrce, zmírněte var a vařte asi 20–25 minut.

2 Uvařený knedlík nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na čtyři talíře. Přetáhněte fólií a uchovejte při pokojové teplotě. Můžete je také lehce osmažit, aby byly křupavé.

3 Koriandr co nejjemněji nasekejte. Ředkev oloupejte, podélně nakrájejte na tenké plátky a pak příčně na jemné ‚sirky‘ a vložte je do studené vody. Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky.

4 V silnostěnné pánvi rozpalte lžíci oleje a máslo. Vsypte houby, česnek a tymián a zprudka za stálého míchání 5 minut opékejte, až houby hezky zezlátnou. Osolte a opepřete.

5 Houby teď můžete poprášit práškovým cukrem, který se na nich rozpustí. Zakapejte octem, promíchejte a sejměte z ohně; takhle získají odvážnou sladkokyselou chuť. Přimíchejte zbylý olej, případně dochuťte. Houby spolu s odkapanou ředkví a lístky koriandru naaranžujte na knedlíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.40

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč