Roman Paulus ve své restauraci podává i verzi ‚houbového guláše‘, který je místo tymiánu kořeněný klasicky, paprikou a majoránkou. A to působivé aranžmá...
Suroviny
Postup
Na knedlíky rozmělněte do hrnku droždí a rozpusťte je s trochou vlažné vody. Poprašte moukou a nechte v teple vzejít. Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek vody, sůl, vlijte vzešlé droždí a vypracujte těsto. Když se nelepí na vařečku, vmíchejte do něj pečivo pokrájené na kostičky, petrželku, poprašte znovu moukou a nechte vykynout – trvá to zhruba hodinu, ale může to být i déle. Pak utvořte z těsta dva knedlíky v podobě válečků, zabalte je do utěrky a oba konce zavažte. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, vložte knedlíky v utěrce, zmírněte var a vařte asi 20–25 minut.
Uvařený knedlík nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na čtyři talíře. Přetáhněte fólií a uchovejte při pokojové teplotě. Můžete je také lehce osmažit, aby byly křupavé.
Koriandr co nejjemněji nasekejte. Ředkev oloupejte, podélně nakrájejte na tenké plátky a pak příčně na jemné ‚sirky a vložte je do studené vody. Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky.
V silnostěnné pánvi rozpalte lžíci oleje a máslo. Vsypte houby, česnek a tymián a zprudka za stálého míchání 5 minut opékejte, až houby hezky zezlátnou. Osolte a opepřete.
Houby teď můžete poprášit práškovým cukrem, který se na nich rozpustí. Zakapejte octem, promíchejte a sejměte z ohně; takhle získají odvážnou sladkokyselou chuť. Přimíchejte zbylý olej, případně dochuťte. Houby spolu s odkapanou ředkví a lístky koriandru naaranžujte na knedlíky.
Komentáře