Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky
Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6363 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 1058 g
Tuky 145 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roman Paulus ve své restauraci podává i verzi ‚houbového guláše‘, který je místo tymiánu kořeněný klasicky, paprikou a majoránkou. A to působivé aranžmá...

Suroviny

Hlavní
lesní houby 250 g
nebo hřibovytých hub
koriandr čerstvý 1 svazku
čerstvý
či ředkvičky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
tymián 2 snítky
čerstvý
slunečnicový olej 6 PL
nemusí být
vinný ocet bílý 3 PL
nemusí být
sůl
pepř
Bylinkový ubrouskový knedlík
mouka pšeničná hrubá 1 kg
vejce 1 ks
sůl 1 ČL
voda 250 g
vlažná
petrželka 1 svazek
čerstvá, najemno

Postup

1

Na knedlíky rozmělněte do hrnku droždí a rozpusťte je s trochou vlažné vody. Poprašte moukou a nechte v teple vzejít. Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek vody, sůl, vlijte vzešlé droždí a vypracujte těsto. Když se nelepí na vařečku, vmíchejte do něj pečivo pokrájené na kostičky, petrželku, poprašte znovu moukou a nechte vykynout – trvá to zhruba hodinu, ale může to být i déle. Pak utvořte z těsta dva knedlíky v podobě válečků, zabalte je do utěrky a oba konce zavažte. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, vložte knedlíky v utěrce, zmírněte var a vařte asi 20–25 minut.

2

Uvařený knedlík nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na čtyři talíře. Přetáhněte fólií a uchovejte při pokojové teplotě. Můžete je také lehce osmažit, aby byly křupavé.

3

Koriandr co nejjemněji nasekejte. Ředkev oloupejte, podélně nakrájejte na tenké plátky a pak příčně na jemné ‚sirky a vložte je do studené vody. Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky.

4

V silnostěnné pánvi rozpalte lžíci oleje a máslo. Vsypte houby, česnek a tymián a zprudka za stálého míchání 5 minut opékejte, až houby hezky zezlátnou. Osolte a opepřete.

5

Houby teď můžete poprášit práškovým cukrem, který se na nich rozpustí. Zakapejte octem, promíchejte a sejměte z ohně; takhle získají odvážnou sladkokyselou chuť. Přimíchejte zbylý olej, případně dochuťte. Houby spolu s odkapanou ředkví a lístky koriandru naaranžujte na knedlíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:07
Recept se nachází v č.8/05, str.40

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...