Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5563 kcal
Bílkoviny 160 g
Cukr 864 g
Tuky 145 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Roman Paulus ve své restauraci podává i verzi ‚houbového guláše‘, který je místo tymiánu kořeněný klasicky, paprikou a majoránkou. A to působivé aranžmá...

Suroviny

Hlavní
lesní houby 250 g
nebo hřibovytých hub
koriandr 1 svazku
čerstvý
bílá ředkev 200 g
či ředkvičky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
tymián 2 snítky
čerstvý
máslo 2 PL
slunečnicový olej 6 PL
2
přáškový cukr nemusí být
vinný ocet bílý 3 PL
bílý (nemusí být)
sůl
pepř
Bylinkový ubrouskový knedlík
mouka pšeničná hrubá 1 kg
vejce 1 ks
droždí 1
sůl 1 ČL
voda 1 l
vlažná
rohlíky 2 ks
petrželka 1 svazek
čerstvá, najemno
1. Na knedlíky rozmělněte do hrnku droždí a rozpusťte je s trochou vlažné vody. Poprašte moukou a nechte v teple vzejít. Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčko, zbytek vody, sůl, vlijte vzešlé droždí a vypracujte těsto. Když se nelepí na vařečku, vmíchejte do něj pečivo pokrájené na kostičky, petrželku, poprašte znovu moukou a nechte vykynout – trvá to zhruba hodinu, ale může to být i déle. Pak utvořte z těsta dva knedlíky v podobě válečků, zabalte je do utěrky a oba konce zavažte. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, vložte knedlíky v utěrce, zmírněte var a vařte asi 20–25 minut.

2. Uvařený knedlík nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozložte je na čtyři talíře. Přetáhněte fólií a uchovejte při pokojové teplotě. Můžete je také lehce osmažit, aby byly křupavé.

3. Koriandr co nejjemněji nasekejte. Ředkev oloupejte, podélně nakrájejte na tenké plátky a pak příčně na jemné ‚sirky‘ a vložte je do studené vody. Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky.

4. V silnostěnné pánvi rozpalte lžíci oleje a máslo. Vsypte houby, česnek a tymián a zprudka za stálého míchání 5 minut opékejte, až houby hezky zezlátnou. Osolte a opepřete.

5. Houby teď můžete poprášit práškovým cukrem, který se na nich rozpustí. Zakapejte octem, promíchejte a sejměte z ohně; takhle získají odvážnou sladkokyselou chuť. Přimíchejte zbylý olej, případně dochuťte. Houby spolu s odkapanou ředkví a lístky koriandru naaranžujte na knedlíky.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit