Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1853 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 202 g
Tuky 58 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.

Suroviny

cibule 2 ks
větší, drobně pokrájená
sádlo 1 PL
rohlíky 4 ks
pokrájené na kostičky
vejce 2 ks
podle velikosti
uzené maso 100 g
nakrájená
mléko 125 ml
paprika sladká
podle chuti
petržel
zelená
sůl
pepř
zelí kysané
sterilizované, jako příloha
1.  Cibuli dozlatova osmahněte na sádle. Rohlíky smíchejte s vejci, uzeninou, mlékem a polovinou osmahnuté cibulky. Osolte, opepřete, přimíchejte mletou papriku a sekanou petrželku. Nechte 10–15 minut odpočinout.

2.  Těsto přendejte do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujte knedlík, sáček zamotejte a na obou krajích zavažte. Vařte půl hodiny. Nakrájejte a podávejte se zbytkem cibulky a s ohřátým zelím.

Komentáře

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit