Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.
Suroviny
cibule
2
ks
větší, drobně pokrájená
sádlo
1
PL
rohlíky
4
ks
pokrájené na kostičky
2-3 ks, podle velikosti
uzené maso
100
g
nakrájená
mléko
125
ml
podle chuti
petrželka
sůl
pepř
zelí kysané
sterilizované, jako příloha
Postup
1
Cibuli dozlatova osmahněte na sádle. Rohlíky smíchejte s vejci, uzeninou, mlékem a polovinou osmahnuté cibulky. Osolte, opepřete, přimíchejte mletou papriku a sekanou petrželku. Nechte 10–15 minut odpočinout.
2
Těsto přendejte do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujte knedlík, sáček zamotejte a na obou krajích zavažte. Vařte půl hodiny. Nakrájejte a podávejte se zbytkem cibulky a s ohřátým zelím.
Komentáře