Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.
Suroviny
cibule
2
ks
větší, drobně pokrájená
sádlo
1
PL
rohlíky
4
ks
pokrájené na kostičky
vejce
2
ks
podle velikosti
uzené maso
100
g
nakrájená
mléko
125
ml
paprika sladká
podle chuti
petržel
zelená
sůl
pepř
zelí kysané
sterilizované, jako příloha
1. Cibuli dozlatova osmahněte na sádle. Rohlíky smíchejte s vejci, uzeninou, mlékem a polovinou osmahnuté cibulky. Osolte, opepřete, přimíchejte mletou papriku a sekanou petrželku. Nechte 10–15 minut odpočinout.
2. Těsto přendejte do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujte knedlík, sáček zamotejte a na obou krajích zavažte. Vařte půl hodiny. Nakrájejte a podávejte se zbytkem cibulky a s ohřátým zelím.
2. Těsto přendejte do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujte knedlík, sáček zamotejte a na obou krajích zavažte. Vařte půl hodiny. Nakrájejte a podávejte se zbytkem cibulky a s ohřátým zelím.
Komentáře
Anonym
14.11.2007 10:22
Apetit 5/07