Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlík v sáčku, podávaný se zelím
Knedlík v sáčku, podávaný se zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1551 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 202 g
Tuky 36 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.

Související recepty

Suroviny

větší, drobně pokrájená
pokrájené na kostičky
2-3 ks, podle velikosti
nakrájená
mléko 125 ml
petrželka
sůl
pepř
zelí kysané
sterilizované, jako příloha

Postup

1

Cibuli dozlatova osmahněte na sádle. Rohlíky smíchejte s vejci, uzeninou, mlékem a polovinou osmahnuté cibulky. Osolte, opepřete, přimíchejte mletou papriku a sekanou petrželku. Nechte 10–15 minut odpočinout.

2

Těsto přendejte do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujte knedlík, sáček zamotejte a na obou krajích zavažte. Vařte půl hodiny. Nakrájejte a podávejte se zbytkem cibulky a s ohřátým zelím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

14.11.2007 10:22
Recept se nachází v č.5/07 str.79

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...