Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na másle s nádivkou

Česká klasika, které nikdo neodolá.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 50 minut
P
Kuře Česká

Ingredience

    • 1 kuře (bio, selské nebo kukuřičné)
    • mořská sůl
    • 100 g másla

    Na nádivku
    • 400 g světlého toustového chleba, nakrájeného na kostičky
    • 100 ml mléka
    • 1 cibule
    • 1 lžíce másla
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 2 hrsti sekané petrželky
    • 100 g vinné klobásy
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    • bramborové knedlíky nebo šišky či šťouchané brambory k podávání

Příprava jídla

1 Kuře rozporcujte na osm, respektive deset dílů – odkrojte stehna a ještě je v kloubu rozdělte napůl, z prsou odkrojte křidélka a odstraňte z nich v kloubu poslední třetí část (tu vyhoďte). Prsa oddělte od páteře a napříč přepulte. Maso řádně osolte a naskládejte v jedné vrstvě kůží dolů do středu většího pekáče vymazaného máslem.

2 Toustový chleba v míse pokropte mlékem a nechte 10 minut nasáknout. V pánvi na lžíci másla opékejte zvolna dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. K chlebu přidejte vejce, petrželku, hmotu vymačkanou z klobásy, cibuli, osolte, opepřete a prsty propracujte tak, abyste rozmělnili hrudky z klobás.

3 Z nádivky tvořte navlhčenýma rukama koule o průměru asi 5 cm a skládejte je vedle sebe kolem dokola okrajů pekáče. Nádivku i kuře poklaďte zbylým máslem, pekáč dobře uzavřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 50 minut doměkka a dozlatova. Po 20 minutách maso obraťte, případně mírně podlijte vodou. Na posledních deset minut odklopte, aby maso zezlátlo. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky nebo šišky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s nádivkou s játry a s medvědím česnekem

REKLAMA

Přidat komentář