Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na másle s nádivkou

Kuře na másle s nádivkou

4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2815 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 222 g
Tuky 167 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká klasika, které nikdo neodolá.

Suroviny

kuře 1 ks
bio, selksé nebo kukuřičné
sůl mořská
máslo 100 g
Na nádivku
světlý, na kostičky
mléko 100 ml
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 hrsti
sekaná
vinná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
lze nahradit šiškami nebo šťouchanými bramborami

Postup

1

Kuře rozporcujte na osm, respektive deset dílů – odkrojte stehna a ještě je v kloubu rozdělte napůl, z prsou odkrojte křidélka a odstraňte z nich v kloubu poslední třetí část (tu vyhoďte). Prsa oddělte od páteře a napříč přepulte. Maso řádně osolte a naskládejte v jedné vrstvě kůží dolů do středu většího pekáče vymazaného máslem.

2

Toustový chleba v míse pokropte mlékem a nechte 10 minut nasáknout. V pánvi na lžíci másla opékejte zvolna dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. K chlebu přidejte vejce, petrželku, hmotu vymačkanou z klobásy, cibuli, osolte, opepřete a prsty propracujte tak, abyste rozmělnili hrudky z klobás.

3

Z nádivky tvořte navlhčenýma rukama koule o průměru asi 5 cm a skládejte je vedle sebe kolem dokola okrajů pekáče. Nádivku i kuře poklaďte zbylým máslem, pekáč dobře uzavřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 50 minut doměkka a dozlatova. Po 20 minutách maso obraťte, případně mírně podlijte vodou. Na posledních deset minut odklopte, aby maso zezlátlo. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky nebo šišky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín