Česká klasika, které nikdo neodolá.
Suroviny
Postup
Kuře rozporcujte na osm, respektive deset dílů – odkrojte stehna a ještě je v kloubu rozdělte napůl, z prsou odkrojte křidélka a odstraňte z nich v kloubu poslední třetí část (tu vyhoďte). Prsa oddělte od páteře a napříč přepulte. Maso řádně osolte a naskládejte v jedné vrstvě kůží dolů do středu většího pekáče vymazaného máslem.
Toustový chleba v míse pokropte mlékem a nechte 10 minut nasáknout. V pánvi na lžíci másla opékejte zvolna dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. K chlebu přidejte vejce, petrželku, hmotu vymačkanou z klobásy, cibuli, osolte, opepřete a prsty propracujte tak, abyste rozmělnili hrudky z klobás.
Z nádivky tvořte navlhčenýma rukama koule o průměru asi 5 cm a skládejte je vedle sebe kolem dokola okrajů pekáče. Nádivku i kuře poklaďte zbylým máslem, pekáč dobře uzavřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 50 minut doměkka a dozlatova. Po 20 minutách maso obraťte, případně mírně podlijte vodou. Na posledních deset minut odklopte, aby maso zezlátlo. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky nebo šišky.