Kuře na másle s nádivkou

Kuře na másle s nádivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2815 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 222 g
Tuky 167 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Česká klasika, které nikdo neodolá.

Suroviny

kuře 1 ks
bio, selksé nebo kukuřičné
sůl mořská
máslo 100 g
Na nádivku
toustový chléb 400 g
světlý, na kostičky
mléko 100 ml
cibule 1 ks
máslo 1 PL
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 hrsti
sekaná
klobása 100 g
vinná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
bramborový knedlík
lze nahradit šiškami nebo šťouchanými bramborami
1 Kuře rozporcujte na osm, respektive deset dílů – odkrojte stehna a ještě je v kloubu rozdělte napůl, z prsou odkrojte křidélka a odstraňte z nich v kloubu poslední třetí část (tu vyhoďte). Prsa oddělte od páteře a napříč přepulte. Maso řádně osolte a naskládejte v jedné vrstvě kůží dolů do středu většího pekáče vymazaného máslem.

2 Toustový chleba v míse pokropte mlékem a nechte 10 minut nasáknout. V pánvi na lžíci másla opékejte zvolna dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. K chlebu přidejte vejce, petrželku, hmotu vymačkanou z klobásy, cibuli, osolte, opepřete a prsty propracujte tak, abyste rozmělnili hrudky z klobás.

3 Z nádivky tvořte navlhčenýma rukama koule o průměru asi 5 cm a skládejte je vedle sebe kolem dokola okrajů pekáče. Nádivku i kuře poklaďte zbylým máslem, pekáč dobře uzavřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 50 minut doměkka a dozlatova. Po 20 minutách maso obraťte, případně mírně podlijte vodou. Na posledních deset minut odklopte, aby maso zezlátlo. Nejlepší přílohou jsou bramborové knedlíky nebo šišky.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit