Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné kuřecí plátky

Díky citronové šťávě a kůře maso dostalo příjemně navinulou chuť.

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Středomořská

Ingredience

    • 450 g malých nových brambor,  neloupaných, ale pečlivě  vydrhnutých kartáčkem
    • 200 g zelených fazolek, šikmo překrojených
    • lžičku pálivé papriky
    • lžičku drceného kmínu
    • 4 plátky z kuřecích prsíček (nebo krůtích, nešetříte-li)
    • 4 lžíce olivového oleje
    • nastrouhanou kůru a šťávu   z jednoho citronu
    • rozdrcený stroužek česneku
    • 3 tvrdší rajčata bez jadérek,  nakrájená na kousky

Příprava jídla

1. Brambory zalijte vařící osolenou vodou, osm minut povařte. Přisypejte fazolky, zakryjte a vařte další čtyři minuty.

2. Mezitím maso posypejte kořením. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a plátky opékejte z každé strany 3 až 4 minuty. Přidejte citronovou kůru a šťávu a lehce povařte asi minutu, aby šťáva zhoustla.

3. Brambory a fazolky sceďte a nechte oschnout. Zbývající dvě lžíce oleje rozehřejte v čisté pánvi, vsypte povařené brambory s fazolkami, rajčata a česnek. Za stálého promíchávání smažte 1 až 2 minuty.

4. Kuřecí plátky přelijte šťávou a podávejte se směsí zeleniny a brambor.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak nevím, přidala jsem tam jen šťávu z poloviny citrónu a přesto maso bylo příšerně kyselé... Doporučovala bych spíše jen zakápnout... Máte někdo s tímto receptem zkušenosti? Mohlo to být třeba jen příliš kyselým citrónem?
Obrazek uzivatele
Bylo to urcite prilis kyselym citronem, delala jsem tento recept uz nekolikrat a opravdu hodne zalezi na citronu. Mela jsem jednou i citrony od kamaradky z Recka (domaci) a ty byly pekne "sladke" a jidlo s nimi bylo vynikajici. Bohuzel uplne zrale citrony tu clovek asi jen tak nesezene. Takze citron davat s rozumem a dle kyselosti. :)

Přidat komentář