0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

3.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5985 kcal
Bílkoviny 274 g
Sacharidy 681 g
Tuky 340 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na takhle výborných obědech si pochutnávají děti v jedné písecké školní jídelně.

Suroviny

med 3 PL
olivový olej 2 PL
koření na kuře 2 ČL
kuřecí prsa 600 g
na plátky
mandle plátky 60 g
slanina 40 g
sádlo 2 PL
kořenová zelenina 800 g
na kostičky
cibule 2 ks
střední, nakrájené nadrobno
divoké koření
2 bobkové listy, 6 zrnek černého pepře a 3 zrnka nového koření
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
smetana ke šlehání 200 ml
Na špalíčky
brambory 800 g
varný typ C
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 2 ks
krupice 100 g
housky 4 ks
na kostičky
petrželka
malá, nakrájená nadrobno
sůl
K podávání
brusinky
jogurt

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a nechte je vychladnout.

2 Promíchejte med, olivový olej a koření na grilované kuře. Maso naklepejte, vložte do připravené marinády a nechte 15 minut marinovat. Poté ho obalte v mandlích, dejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 135 °C 30 minut; na závěr krátce dopečte při vyšší teplotě kvůli barvě.

3 Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte spolu se sádlem rozpustit v hrnci. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli a osmahněte. Přidejte divoké koření, podle potřeby podlijte vývarem či vodou a duste doměkka. Poté propasírujte, vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte.

4 Vychladlé brambory nastrouhejte, přidejte hrubou mouku, krupici, sůl, vejce, housku a petrželku. Vypracujte těsto a vyválejte z něj váleček. Nakrájejte na špalíčky a vařte v páře 15–20 minut (podle velikosti).

5 Kuře podávejte s omáčkou a špalíčky, na talířích dozdobte jogurtem a brusinkami.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit