Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

3.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5985 kcal
Bílkoviny 274 g
Sacharidy 681 g
Tuky 340 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na takhle výborných obědech si pochutnávají děti v jedné písecké školní jídelně.

Suroviny

med 3 PL
olivový olej 2 PL
koření na kuře 2 ČL
na plátky
mandle plátky 60 g
kořenová zelenina 800 g
na kostičky
střední, nakrájené nadrobno
divoké koření
2 bobkové listy, 6 zrnek černého pepře a 3 zrnka nového koření
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
Na špalíčky
varný typ C
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 2 ks
krupice 100 g
housky 4 ks
na kostičky
petrželka
malá, nakrájená nadrobno
sůl
K podávání

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a nechte je vychladnout.

2

Promíchejte med, olivový olej a koření na grilované kuře. Maso naklepejte, vložte do připravené marinády a nechte 15 minut marinovat. Poté ho obalte v mandlích, dejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 135 °C 30 minut; na závěr krátce dopečte při vyšší teplotě kvůli barvě.

3

Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte spolu se sádlem rozpustit v hrnci. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli a osmahněte. Přidejte divoké koření, podle potřeby podlijte vývarem či vodou a duste doměkka. Poté propasírujte, vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte.

4

Vychladlé brambory nastrouhejte, přidejte hrubou mouku, krupici, sůl, vejce, housku a petrželku. Vypracujte těsto a vyválejte z něj váleček. Nakrájejte na špalíčky a vařte v páře 15–20 minut (podle velikosti).

5

Kuře podávejte s omáčkou a špalíčky, na talířích dozdobte jogurtem a brusinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...