0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

3.3/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5985 kcal
Bílkoviny 274 g
Sacharidy 681 g
Tuky 340 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na takhle výborných obědech si pochutnávají děti v jedné písecké školní jídelně.

Suroviny

med 3 PL
olivový olej 2 PL
koření na kuře 2 ČL
na plátky
mandle plátky 60 g
sádlo 2 PL
kořenová zelenina 800 g
na kostičky
cibule 2 ks
střední, nakrájené nadrobno
divoké koření
2 bobkové listy, 6 zrnek černého pepře a 3 zrnka nového koření
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
Na špalíčky
varný typ C
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 2 ks
krupice 100 g
housky 4 ks
na kostičky
petrželka
malá, nakrájená nadrobno
sůl
K podávání

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a nechte je vychladnout.

2 Promíchejte med, olivový olej a koření na grilované kuře. Maso naklepejte, vložte do připravené marinády a nechte 15 minut marinovat. Poté ho obalte v mandlích, dejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 135 °C 30 minut; na závěr krátce dopečte při vyšší teplotě kvůli barvě.

3 Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte spolu se sádlem rozpustit v hrnci. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli a osmahněte. Přidejte divoké koření, podle potřeby podlijte vývarem či vodou a duste doměkka. Poté propasírujte, vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte.

4 Vychladlé brambory nastrouhejte, přidejte hrubou mouku, krupici, sůl, vejce, housku a petrželku. Vypracujte těsto a vyválejte z něj váleček. Nakrájejte na špalíčky a vařte v páře 15–20 minut (podle velikosti).

5 Kuře podávejte s omáčkou a špalíčky, na talířích dozdobte jogurtem a brusinkami.

 

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč