Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Kuřecí plátek v mandlové krustě s otavskými špalíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5985 kcal
Bílkoviny 274 g
Cukr 681 g
Tuky 340 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na takhle výborných obědech si pochutnávají děti v jedné písecké školní jídelně.

Suroviny

med 3 PL
olivový olej 2 PL
koření na kuře 2 ČL
kuřecí prsa 600 g
na plátky
mandle plátky 60 g
slanina 40 g
sádlo 2 PL
kořenová zelenina 800 g
na kostičky
cibule 2 ks
střední, nakrájené nadrobno
divoké koření
2 bobkové listy, 6 zrnek černého pepře a 3 zrnka nového koření
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
smetana ke šlehání 200 ml
Na špalíčky
brambory 800 g
varný typ C
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 2 ks
krupice 100 g
housky 4 ks
na kostičky
petrželka
malá, nakrájená nadrobno
sůl
K podávání
brusinky
jogurt

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a nechte je vychladnout.

2 Promíchejte med, olivový olej a koření na grilované kuře. Maso naklepejte, vložte do připravené marinády a nechte 15 minut marinovat. Poté ho obalte v mandlích, dejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě při 135 °C 30 minut; na závěr krátce dopečte při vyšší teplotě kvůli barvě.

3 Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte spolu se sádlem rozpustit v hrnci. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli a osmahněte. Přidejte divoké koření, podle potřeby podlijte vývarem či vodou a duste doměkka. Poté propasírujte, vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte.

4 Vychladlé brambory nastrouhejte, přidejte hrubou mouku, krupici, sůl, vejce, housku a petrželku. Vypracujte těsto a vyválejte z něj váleček. Nakrájejte na špalíčky a vařte v páře 15–20 minut (podle velikosti).

5 Kuře podávejte s omáčkou a špalíčky, na talířích dozdobte jogurtem a brusinkami.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit