Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborové čatní

Výborné k opečenému chlebu a tvrdým sýrům.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Vaření 0:40
Studená omáčka a dip Ostatní

Ingredience

    • 500 g červené cibule, nasekané
    • 50 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 300 ml červeného vinného octa
    • 500 g jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostky
    • 200 g vypeckovaných datlí, nakrájených
    • 100 g sušených brusinek
    • 1 lžíce hořčičného semínka
    • 1 lžíce kari koření
    • 400 g cukru typu muscovado
    • 2 lžíce soli
    • 700 g rebarbory, oloupané, nakrájené na 2cm kousky

Příprava jídla

1 Cibuli vložte do velkého hrnce, přidejte zázvor a zalijte vinným octem. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat zhruba 10 minut. Přidejte všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přiveďte k varu. Pak nechte bez pokličky 10 minut mírně vařit.

2 Přidejte rebarboru a odklopené vařte dalších 15–20 minut – čatní by mělo být lepkavé a husté.

3 Nechte čtvrt hodinky odpočívat a nakonec čatní naplňte do čistých a teplých sklenic a zavřete víčkem. Výborně chutná k opečenému chlebu a tvrdým sýrům, lepší je ho ale jíst až měsíc od uvaření – kvůli rozležení chutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rebarborové knedlíky

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Křupavé koláče s rebarborou

Čatní: všestranná indická pochoutka

Přidat komentář