Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem

Klasický recept italských sedláků. Olivy, baby špenát a italské klobásky.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 12 minut, opékání 8 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 klobásy chorizo, tence pokrájené
    • 60 ml drůbežího vývaru
    • 70 g mladého (baby) špenátu
    • 150 g černých oliv
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu.

2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek, chorizo 3–4 minuty, až cibule zezlátne. Přidejte vývar a zahřívejte další 1–2 minuty. Vsypte špenát, olivy, osolte a opepřete. Vmíchejte scezené těstoviny a zahřívejte, až špenát zavadne.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny z italského venkova

REKLAMA

Přidat komentář