
Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem
Klasický recept italských sedláků. Olivy, baby špenát a italské klobásky.
Vydání: 2009/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 12 minut, opékání 8 minut
Vaření 12 minut, opékání 8 minut
P
Ingredience
- 400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 klobásy chorizo, tence pokrájené
- 60 ml drůbežího vývaru
- 70 g mladého (baby) špenátu
- 150 g černých oliv
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu.
2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek, chorizo 3–4 minuty, až cibule zezlátne. Přidejte vývar a zahřívejte další 1–2 minuty. Vsypte špenát, olivy, osolte a opepřete. Vmíchejte scezené těstoviny a zahřívejte, až špenát zavadne.
Přidat komentář