Sytý oběd hotový za půl hodiny. Ideální po návratu z lyžování, z túry za chladného počasí nebo po dopoledni stráveném přípravou zahrady na zimu či jaro.
Suroviny
těstoviny
300
g
penne
mascarpone
250
g
nebo jiný smetanový sýr
hořčice kremžská
2
ČL
jarní cibulka
4
ks
klobása pikantní
250
g
chorizo
sýr
200
g
blaťácké zlato
sůl
pepř
Postup
1
Těstoviny uvařte tak, aby byly pevné na skus. Předehřejte troubu na 200 °C. Penne důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte k nim mascarpone i hořčici a důkladně promíchejte.
2
Vmíchejte cibulky, klobásu, sýr, osolte, opepřete. Vsypte do zapékací misky a pečte 15–20 minut, aby byl povrch křupavý.