Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené penne s klobásou

4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2598 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 185 g
Tuky 168 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytý oběd hotový za půl hodiny. Ideální po návratu z lyžování, z túry za chladného počasí nebo po dopoledni stráveném přípravou zahrady na zimu či jaro.

Související recepty

Suroviny

těstoviny 300 g
penne
nebo jiný smetanový sýr
hořčice kremžská 2 ČL
jarní cibulka 4 ks
chorizo
sýr 200 g
blaťácké zlato
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte tak, aby byly pevné na skus. Předehřejte troubu na 200 °C. Penne důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte k nim mascarpone i hořčici a důkladně promíchejte.

2

Vmíchejte cibulky, klobásu, sýr, osolte, opepřete. Vsypte do zapékací misky a pečte 15–20 minut, aby byl povrch křupavý.

Apetit magazín

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...