Penne Arrabbiata

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Penne Arrabbiata

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

olivový olej
slanina 50 g
plátky
česnek 2
menší, bio
feferonky 1 ks
rajčata 200 g
v plechovce
rajčatový protlak 1 PL
bazalka
penne 200 g
sůl
parmazán
strouhaný
Penne uvaříme v osolené vodě. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový oleji a osmažíme slaninu nakrájenou na nudličky. Slaninu vyjmeme a místo ní přidáme na plátky nakrájený česnek a feferonku. Osmažíme tak, aby byl česnek nazlátlý. Poté přidáme nakrájená rajčata z plechovky a lžíci protlaku. Asi 2 minuty vaříme a pak podlijeme 1 naběračkou vody, ve které jsme vařili těstoviny. Vodu necháme vyvařit a na závěr přidáme natrhané lístky bazalky a slaninu. Krátce povaříme, asi 1 minutu. Nakonec do omáčky přidáme penne a promícháme, aby se do těstovin dostala omáčka. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Autor: lussi0092

Obchod Apetit