Penne uvaříme v osolené vodě. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový oleji a osmažíme slaninu nakrájenou na nudličky. Slaninu vyjmeme a místo ní přidáme na plátky nakrájený česnek a feferonku. Osmažíme tak, aby byl česnek nazlátlý. Poté přidáme nakrájená rajčata z plechovky a lžíci protlaku. Asi 2 minuty vaříme a pak podlijeme 1 naběračkou vody, ve které jsme vařili těstoviny. Vodu necháme vyvařit a na závěr přidáme natrhané lístky bazalky a slaninu. Krátce povaříme, asi 1 minutu. Nakonec do omáčky přidáme penne a promícháme, aby se do těstovin dostala omáčka. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 583.5 kcal
- Bílkoviny 26 g
- Sacharidy 106.5 g
- Tuky 4.5 g