Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Penne Arrabbiata

Popis receptu: 
Jeden ze způsobů přípravy tradičního italského pokrmu Penne all' arrabbiata.
Autor: Lucie Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    olivový olej 50g plátků slaniny 2 menší stroužky česneku 1 feferonka 200 g rajčat v plechovce 1 lžíce rajského protlaku pár lístků bazalky 200 g penne sůl strouhaný parmazán

Příprava jídla

Penne uvaříme v osolené vodě. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový oleji a osmažíme slaninu nakrájenou na nudličky. Slaninu vyjmeme a místo ní přidáme na plátky nakrájený česnek a feferonku. Osmažíme tak, aby byl česnek nazlátlý. Poté přidáme nakrájená rajčata z plechovky a lžíci protlaku. Asi 2 minuty vaříme a pak podlijeme 1 naběračkou vody, ve které jsme vařili těstoviny. Vodu necháme vyvařit a na závěr přidáme natrhané lístky bazalky a slaninu. Krátce povaříme, asi 1 minutu. Nakonec do omáčky přidáme penne a promícháme, aby se do těstovin dostala omáčka. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
REKLAMA

Přidat komentář