0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s pestem z rajčat

Špagety s pestem z rajčat
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s pestem z rajčat

3.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1651 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 168 g
Tuky 70 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny pro milovníky rajčat a těstovin. Takže pro každého!

Suroviny

rajče 1 ks
čerstvé
sušená rajčata 2 ks
naložená
bazalka 10 lístků
petrželka 2 PL
nasekaná
celer 6
nej řapíkatý
česnek 1 stroužek
piniové oříšky 1 PL
parmazán 1 PL
strouhaný
olivový olej
dle potřeby
sůl
pepř
špagety (těstoviny) 320 g
bazalka
na ozdobu

1 Rozmixujte rajče, spařené, sloupnuté a bez semen, 2 naložená sušená rajčata, 10 lístků bazalky, 2 lžíce petrželky, 6 listů celeru (nejlépe řapíkatého), stroužek česneku, lžíci piniových oříšků a lžíci parmazánu. 

2 Postupně přidávejte panenský olivový olej, aby vznikla řídká pasta, osolte a opepřete. Smíchejte se špagetami uvařenými al dente. Ozdobte bazalkou, piniovými oříšky a parmazánem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit