Omáčka bez vaření: rajčata & vodka

Omáčka bez vaření: rajčata & vodka

Hodnocení receptu
Průměr: 2 ()
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1141 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 143 g
Tuky 34 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oběd pro ty, co se nebojí! Bloody Mary s těstovinami.

Suroviny

česnek 1 stroužek
nadrobno
rajčata 400 g
na kostičky
limetová kůra
olivový olej 2 PL
výraznější
vodka 2 PL
nebo grappa
olivy zelené 1 PL
na plátky
bazalka hrst
nasekané lístky
tabasco 1 ČL
sůl mořská
rigatoni 200 g
nebo fusilli

1 V misce promíchejte česnek, rajčata, olivový olej, limetovou kůru, vodku, olivy, bazalku a tabasco a osolte. Nechte odpočinout 10 minut.

2 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a ihned promíchejte s rajčatovou omáčkou. Ozdobte bazalkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete na závěr přidat ještě natrhanou mozzarellu. Omáčka na ní ulpí lépe, než když je jen nakrájená.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit