Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecký salát

Osvědčený salát s olivami, sýrem feta a rajčátky pro slunečné dny.
Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
P
Salát Řecká

Ingredience

    • 250 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 2 menší neoloupané salátové okurky, na plátky
    • 1 červená cibule, tence pokrájená
    • 175 g černých oliv
    • 300 g sýra feta, rozdrobeného

    Na vinnou zálivku
    • 60 ml červeného vinného octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžičky medu
    • mořská sůl + čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 Nejprve připravte zálivku: smíchejte ocet, olej, hořčici, med, sůl a pepř v misce a dejte stranou.

2 Zeleninu dejte do mísy, přidejte olivy, zasypte fetou a přelijte zálivkou. Servírujte s bagetkami, třeba k parmici.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář