Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1538 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 55 g
Tuky 118 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Osvědčený salát s olivami, sýrem feta a rajčátky pro slunečné dny.

Suroviny

rajčata 250 g
přepůlené, třešňový typ
okurka 2 ks
menší, neoloupaná, na plátky
cibule červená 1 ks
tence pokrájená
olivy černé 175 g
sýr feta 300 g
rozdrobený
Na vinnou zálivku
vinný ocet červený 60 ml
olivový olej 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
med 2 ČL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
1 Nejprve připravte zálivku: smíchejte ocet, olej, hořčici, med, sůl a pepř v misce a dejte stranou.

2 Zeleninu dejte do mísy, přidejte olivy, zasypte fetou a přelijte zálivkou. Servírujte s bagetkami, třeba k parmici.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit