Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný kuskus

Švestky, jablka, kardamom, oříšky a javorový sirup - kuskus napěchovaný dobrotami můžete podávat jako letní dezert či sladkou večeři.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Těstoviny Ostatní

Ingredience

    • 185 g kuskusu
    • 360 ml vroucí jablečné šťávy
    • 50 g sušených švestek bez pecek
    • 75 g jablečných křížal
    • 50 g sušených brusinek
    • ¼ lžičky mletého kardamomu
    • 30 g vlašských ořechů
    • 3 lžíce javorového sirupu

Příprava jídla

1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout.

2 Pak vmíchejte 50 g sušených švestek bez pecek a 75 g jablečných křížal, obojí nasekané, 50 g sušených brusinek, ¼ lžičky mletého kardamomu, 30 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných, a 3 lžíce javorového sirupu.

3 Podávejte jako dezert, chcete-li teplé nebo vychlazené a nakrájené jako kuskus s borůvkami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář