Kuskus je skvělý i na sladká jídla. Zapečte ho a vychladlý podávejte s ovocem a zmrzlinou nebo se do něj pusťte za tepla.
Postup
1
250 ml jablečné šťávy, pár kapek vanilkového extraktu a 125 ml kuskusu smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte tak dlouho, aby se všechna tekutina vstřebala. Můžete dosladit medem či javorovým sirupem.
2
Stáhněte z ohně a opatrně vmíchejte 125 ml borůvek. Pak jezte zatepla jako snídani anebo rozetřete do zapékací misky o rozměrech cca 15 × 20 cm, vypláchnuté studenou vodou a neosušené.
3
Nechte 2 hodiny chladit a podávejte jako dezert se zmrzlinou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů )