Hráškový kuskus

Hráškový kuskus

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3436 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 195 g
Tuky 245 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jídlo do školy či práce na náročný den: sýr dodá energii, kuskus zasytí, hrášek osvěží a dodá vitaminy a ořechy podpoří činnost mozku.

Suroviny

kuskus 1 hrnek
hrášek 1 hrnek
může být i mrazený
feta 1 hrnek
rozdrobená
petrželka 1 hrst
nasekaná
vlašské ořechy 1 hrst
Na zálivku
bazalka 2 hrst
lístky
olivový olej 1 hrnek
šalotka 1 ks
nahrubo nakrájená
med 1 PL
ocet 2 PL
vinný, bílý
chilli sušené špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Do skleničky navrstvěte kuskus, hrášek, fetu, petrželku a ořechy.

2 Všechny ingredience na zálivku rozmixujte a dejte do uzavíratelné nádoby.

3 Před podáváním zalijte obsah sklenice horkou vodou (měla by sahat zhruba 1 cm nad vrstvu kuskusu), sklenici uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Pak přelijte zálivkou, opatrně promíchejte a můžete jíst.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, dejte si fetu stranou, tak se v horkém prostředí nerozpustí a zůstanou vám pěkné kousky. A pokud chcete zachovat petrželku čerstvou, dejte ji zvlášť k fetě a vše přisypte až po zalití zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit