0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hráškový kuskus

Hráškový kuskus
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hráškový kuskus

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1291 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 112 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jídlo do školy či práce na náročný den: sýr dodá energii, kuskus zasytí, hrášek osvěží a dodá vitaminy a ořechy podpoří činnost mozku.

Suroviny

kuskus 0.5 hrnku
hrášek 0.5 hrnku
může být i mražený
sýr feta 0.25 hrnek
rozdrobená
petrželka 1 hrst
nasekaná
vlašské ořechy 1 hrst
Na zálivku
bazalka 2 hrsti
lístky
olivový olej 0.25 hrnku
šalotka 1 ks
nahrubo
česnek 2 stroužky
oloupané
med 1 PL
vinný ocet bílý 3 PL
chilli sušené 1 špetka
vločky
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Do skleničky navrstvěte kuskus, hrášek, fetu, petrželku a ořechy.

2 Všechny ingredience na zálivku rozmixujte a dejte do uzavíratelné nádoby.

3 Před podáváním zalijte obsah sklenice horkou vodou (měla by sahat zhruba 1 cm nad vrstvu kuskusu), sklenici uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Pak přelijte zálivkou, opatrně promíchejte a můžete jíst.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, dejte si fetu stranou, tak se v horkém prostředí nerozpustí a zůstanou vám pěkné kousky. A pokud chcete zachovat petrželku čerstvou, dejte ji zvlášť k fetě a vše přisypte až po zalití zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit