
Hráškový kuskus
Dokonalé jídlo do školy či práce na náročný den: sýr dodá energii, kuskus zasytí, hrášek osvěží a dodá vitaminy a ořechy podpoří činnost mozku.
Ingredience
- 1/2 hrnku kuskusu
- 1/2 hrnku hrášku (může být mražený)
- 1/4 hrnku rozdrobeného sýra feta
- hrst nasekané petrželky hrst vlašských ořechů
- 2 hrsti bazalkových lístků
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 šalotka, nahrubo
- 1–2 stroužky česneku, oloupané
- 1 lžíce medu
- 2–3 lžíce bílého vinného octa
- špetka chilli vloček
- sůl a čerstvě mletý pepř
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Do skleničky navrstvěte kuskus, hrášek, fetu, petrželku a ořechy.
2 Všechny ingredience na zálivku rozmixujte a dejte do uzavíratelné nádoby.
3 Před podáváním zalijte obsah sklenice horkou vodou (měla by sahat zhruba 1 cm nad vrstvu kuskusu), sklenici uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Pak přelijte zálivkou, opatrně promíchejte a můžete jíst.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, dejte si fetu stranou, tak se v horkém prostředí nerozpustí a zůstanou vám pěkné kousky. A pokud chcete zachovat petrželku čerstvou, dejte ji zvlášť k fetě a vše přisypte až po zalití zálivkou.
Přidat komentář