0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hráškový kuskus

Hráškový kuskus
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hráškový kuskus

3.6/5 Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1291 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 112 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jídlo do školy či práce na náročný den: sýr dodá energii, kuskus zasytí, hrášek osvěží a dodá vitaminy a ořechy podpoří činnost mozku.

Suroviny

kuskus ½ hrnku
hrášek ½ hrnku
může být i mražený
sýr feta ¼ hrnek
rozdrobená
petrželka 1 hrst
nasekaná
vlašské ořechy 1 hrst
Na zálivku
bazalka 2 hrsti
lístky
olivový olej ¼ hrnku
šalotka 1 ks
nahrubo
česnek 2 stroužky
oloupané
med 1 PL
vinný ocet bílý 3 PL
chilli sušené 1 špetka
vločky
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Do skleničky navrstvěte kuskus, hrášek, fetu, petrželku a ořechy.

2 Všechny ingredience na zálivku rozmixujte a dejte do uzavíratelné nádoby.

3 Před podáváním zalijte obsah sklenice horkou vodou (měla by sahat zhruba 1 cm nad vrstvu kuskusu), sklenici uzavřete a nechte kuskus nasáknout. Pak přelijte zálivkou, opatrně promíchejte a můžete jíst.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete, dejte si fetu stranou, tak se v horkém prostředí nerozpustí a zůstanou vám pěkné kousky. A pokud chcete zachovat petrželku čerstvou, dejte ji zvlášť k fetě a vše přisypte až po zalití zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč