Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou

Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 204 g
Tuky 98 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti mívají konzervativní vkus, takže jim kuskus může připadat zvláštní. Když se ale připraví nasladko, jdou za ním světa kraj.

Suroviny

kuskus 200 g
mléko 250 ml
máslo 1 ČL
ovoce
banány, kiwi, jahody, hroznové víno
cukr 1 ČL
smetana 150 ml
čokoláda 1 ks
tabulka vaší oblíbené čokolády

Postup

1

Kuskus se prodává i v instantní podobě; připravte ho podle návodu na obalu. Většinou stačí namočit do horké tekutiny, v našem případě do mléka.

2

S pomocí ručního mixéru ušlehejte smetanu s cukrem do tuha. Smetana musí být dobře vychlazená z lednice, jinak se nevyšlehá.

3

Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Z hroznového vína můžete vyjmout pecky. Čokoládu nalámejte na co nejmenší kousky.

4

Do misky dejte hotový kuskus; vmíchejte lžičku másla, ozdobte ovocem, šlehačkou a nakonec kousky čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Kuskus naslano i nasladko (rozinky,mandle) jsem mela,ale se slehackou a cokoladou teda jeste ne :-))Mozna vyzkousim.

Anonym

Stačí přímo vařit v mléce s kakaem.. super mňamka... pak ozdobím banánem:)

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit