Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou

Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 204 g
Tuky 98 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Děti mívají konzervativní vkus, takže jim kuskus může připadat zvláštní. Když se ale připraví nasladko, jdou za ním světa kraj.

Suroviny

kuskus 200 g
mléko 250 ml
máslo 1 ČL
ovoce
banány, kiwi, jahody, hroznové víno
cukr 1 ČL
smetana 150 ml
čokoláda 1 ks
tabulka vaší oblíbené čokolády

Postup

1

Kuskus se prodává i v instantní podobě; připravte ho podle návodu na obalu. Většinou stačí namočit do horké tekutiny, v našem případě do mléka.

2

S pomocí ručního mixéru ušlehejte smetanu s cukrem do tuha. Smetana musí být dobře vychlazená z lednice, jinak se nevyšlehá.

3

Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Z hroznového vína můžete vyjmout pecky. Čokoládu nalámejte na co nejmenší kousky.

4

Do misky dejte hotový kuskus; vmíchejte lžičku másla, ozdobte ovocem, šlehačkou a nakonec kousky čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit