0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou

Kuskus s ovocem, šlehačkou a čokoládou

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 204 g
Tuky 98 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti mívají konzervativní vkus, takže jim kuskus může připadat zvláštní. Když se ale připraví nasladko, jdou za ním světa kraj.

Suroviny

kuskus 200 g
mléko 250 ml
máslo 1 ČL
ovoce
banány, kiwi, jahody, hroznové víno
cukr 1 ČL
smetana 150 ml
čokoláda 1 ks
tabulka vaší oblíbené čokolády

Postup

1

Kuskus se prodává i v instantní podobě; připravte ho podle návodu na obalu. Většinou stačí namočit do horké tekutiny, v našem případě do mléka.

2

S pomocí ručního mixéru ušlehejte smetanu s cukrem do tuha. Smetana musí být dobře vychlazená z lednice, jinak se nevyšlehá.

3

Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Z hroznového vína můžete vyjmout pecky. Čokoládu nalámejte na co nejmenší kousky.

4

Do misky dejte hotový kuskus; vmíchejte lžičku másla, ozdobte ovocem, šlehačkou a nakonec kousky čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Kuskus naslano i nasladko (rozinky,mandle) jsem mela,ale se slehackou a cokoladou teda jeste ne :-))Mozna vyzkousim.

Anonym

Stačí přímo vařit v mléce s kakaem.. super mňamka... pak ozdobím banánem:)

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit