Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2780 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 335 g
Tuky 108 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklá kombinace chutí, kterou byste měli rozhodně vyzkoušet.

Suroviny

kuskus 350 g
vývar kuřecí 600 ml
vroucí, lze nahradit zeleninovým vývarem,
jarní cibulka 4 ks
maliny 300 g
50 g
piniová semínka opražená
bazalka svazek
natrhané lístky
z 1 biocitronu
vinný ocet bílý 1 PL
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej bazalkový 4 PL
sůl
pepř

Postup

1

1 350 g kuskusu dejte do mísy a přelijte 600 ml vroucího kuřecího či zeleninového vývaru. Zamíchejte, přiklopte a nechte stát, aby se tekutina vstřebala. Promíchejte, aby zmizely hrudky.

2 Přidejte 200 g fety, nakrájené či rozdrobené, 2 okurky, na tenká kolečka, 4 jarní cibulky, na šikmé plátky, 300 g malin, přebraných a opláchnutých, 50 g opražených piniových semínek, natrhané lístky z 1 svazku bazalky a nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a opatrně promíchejte. 1 lžíci bílého vinného octa, 1 lžíci balzamikového octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, šťávu z 1 citronu, sůl a pepř prošlehejte.

3 Dresinkem zalijte salát a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...