Neobvyklá kombinace chutí, kterou byste měli rozhodně vyzkoušet.
Suroviny
kuskus
350
g
vývar kuřecí
600
ml
vroucí, lze nahradit zeleninovým vývarem,
sýr feta
200
g
okurka
2
ks
jarní cibulka
4
ks
maliny
300
g
50
g
piniová semínka opražená
bazalka
svazek
natrhané lístky
citronová kůra
z 1 biocitronu
vinný ocet bílý
1
PL
balzamikový ocet
1
PL
olivový olej bazalkový
4
PL
citronová šťáva
z 1 citronu
sůl
pepř
1 350 g kuskusu dejte do mísy a přelijte 600 ml vroucího kuřecího či zeleninového vývaru. Zamíchejte, přiklopte a nechte stát, aby se tekutina vstřebala. Promíchejte, aby zmizely hrudky.
2 Přidejte 200 g fety, nakrájené či rozdrobené, 2 okurky, na tenká kolečka, 4 jarní cibulky, na šikmé plátky, 300 g malin, přebraných a opláchnutých, 50 g opražených piniových semínek, natrhané lístky z 1 svazku bazalky a nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a opatrně promíchejte. 1 lžíci bílého vinného octa, 1 lžíci balzamikového octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, šťávu z 1 citronu, sůl a pepř prošlehejte.
3 Dresinkem zalijte salát a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů)