
Polévka z hrášku a řeřichy
Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!
Vydání: 2005/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- 450 g mraženého hrášku
- 80 g čerstvé řeřichy
- 850 ml zeleninového vývaru
- šťávu a kůru z 1 menšího citronu
- 4 lžíce hustého bílého jogurtu
- sůl a pepř na dochucení
- kostky ledu k podávání
Příprava jídla
Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak už jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!
Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte.
Tip apetitu
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu‘. Koupíte například v Albertu za zhruba 25 Kč.
Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte.
Tip apetitu
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu‘. Koupíte například v Albertu za zhruba 25 Kč.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 14:59
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 15:00