Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z hrášku a řeřichy

Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 450 g mraženého hrášku
    • 80 g čerstvé řeřichy
    • 850 ml zeleninového vývaru
    • šťávu a kůru z 1 menšího citronu
    • 4 lžíce hustého bílého jogurtu
    • sůl a pepř na dochucení
    • kostky ledu k podávání

Příprava jídla

Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak už jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!

Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte. 

Tip apetitu
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu‘. Koupíte například v Albertu za zhruba 25 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.13
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.13

Přidat komentář