Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gulášová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1797 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 174 g
Tuky 58 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá gulášová polévka je přesnídávková hospodská klasika, která zahřeje i zasytí. Nejlepší bývá druhý den, kdy se všechny chutě krásně propojí. Pak už jen do ní stačí zabořit lžíci a přikusovat plátek čerstvého křupavého chleba. Gulášovka z hovězího masa je nestárnoucí evergreen, který musíte vyzkoušet.

Suroviny

přední (hrudí nebo krk)
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená nadrobno
kmín 1 ČL
drcený
česnek 3 stroužky
drcený
paprika mletá pálivá ¼ ČL
vývar hovězí 1,2 l
majoránka (drhnutá) 1 ČL
+ na ozdobu
nakrájené na kostky

Postup

1

Maso nakrájejte na kostičky (zhruba o velikosti 5 x 5 mm), osolte a opepřete.

2

Na sádle opékejte cibuli asi 6 minut dozlatova. Přidejte kmín a maso a opékejte 10–15 minut, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Míchejte ještě 2 minuty, aby se maso opeklo, a pak zaprašte moukou. Orestujte ji, až zpění a zrůžoví.

3

Přidejte česnek, sladkou i pálivou papriku, zamíchejte a zalijte vývarem.

4

Prošlehejte, aby se jíška z mouky rozpustila, a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout 25 minut či doměkka.

5

Po 10 minutách varu přidejte rozemnutou majoránku a brambory a uvařte doměkka. Polévku podle chuti osolte a opepřete a ozdobte majoránkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...