Poctivá gulášová polévka je přesnídávková hospodská klasika, která zahřeje i zasytí. Nejlepší bývá druhý den, kdy se všechny chutě krásně propojí. Pak už jen do ní stačí zabořit lžíci a přikusovat plátek čerstvého křupavého chleba. Gulášovka z hovězího masa je nestárnoucí evergreen, který musíte vyzkoušet.
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na kostičky (zhruba o velikosti 5 x 5 mm), osolte a opepřete.
Na sádle opékejte cibuli asi 6 minut dozlatova. Přidejte kmín a maso a opékejte 10–15 minut, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Míchejte ještě 2 minuty, aby se maso opeklo, a pak zaprašte moukou. Orestujte ji, až zpění a zrůžoví.
Přidejte česnek, sladkou i pálivou papriku, zamíchejte a zalijte vývarem.
Prošlehejte, aby se jíška z mouky rozpustila, a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout 25 minut či doměkka.
Po 10 minutách varu přidejte rozemnutou majoránku a brambory a uvařte doměkka. Polévku podle chuti osolte a opepřete a ozdobte majoránkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )
- Levně a rychle: Vyzkoušejte gulášovku 6x jinak, retro i nevšední(6 receptů )