Poctivá gulášová polévka je přesnídávková hospodská klasika, která zahřeje i zasytí.
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na kostičky (zhruba o velikosti 5 x 5 mm), osolte a opepřete.
Na sádle opékejte cibuli asi 6 minut dozlatova. Přidejte kmín a maso a opékejte 10–15 minut, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Míchejte ještě 2 minuty, aby se maso opeklo, a pak zaprašte moukou. Orestujte ji, až zpění a zrůžoví.
Přidejte česnek, sladkou i pálivou papriku, zamíchejte a zalijte vývarem.
Prošlehejte, aby se jíška z mouky rozpustila, a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte táhnout 25 minut či doměkka.
Po 10 minutách varu přidejte rozemnutou majoránku a brambory a uvařte doměkka. Polévku podle chuti osolte a opepřete a ozdobte majoránkou.