Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

CUKETBUCHTA

Popis receptu: 
Jednoduchá hrnková buchta. Jen smíchat, vylít na plech a šup s tím do trouby.
Autor: Petra Antalíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 16
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 hrnky cukety, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vajíčka, 1 hrnek cukru krystal/krupice, 3/4 až 1 hrnek oleje, kypřící prášek do pečiva, 100g hrozinek, kakao, skořice

Příprava jídla

Cuketu nastrouhat. Všechno pak smíchat, dát na plech a péct cca 1hod (podle trouby). Dobrou chuť! pozn: cuketa se dá nahradit čímkoli, co nastrouhaním pouští šťávu (už se použilo: patizón, jablka, cuketa-jablko, cuketa-hruška); nastrouhaní: kombinuju nahrubo a najemno (nahrubo = je vidět kousky v buchtě, jemno = není vidět v buchtě + víc šťávy (u jablíček a hrušek jen plus - více chuti)); když se použijí jablka a hrušky, tak snižuju množství cukru na 3/4 hrnku i míň podle sladkosti ovoce; olej (používám klasický slunečnicový na vaření); hrozinky, kakao a skořice (dají se vynechat jako celek, nebo jen něco, samozřejmě se dají i nahradit nečím jiným) chutím se meze nekladou
REKLAMA

Přidat komentář