0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mayská horká čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2955 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 180 g
Tuky 217 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by nechtěl ochutnat sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche? Po jednom doušku ucítíte závan teplého letního větru, po druhém se vám rozproudí krev a začnete přemýšlet, kam byste se mohli vydat za dobrodružstvím. Když dopijete, život začne být ještě zajímavější.

Suroviny

chilli paprička 1 ks
červená, rozpůlená, zbavená semen
smetana na vaření 1 l
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý
skořice 1 svitek
tmavá čokoláda 200 g
rozlámaná
třtinový cukr 2 PL
lze nahradit medem
smetana ke šlehání
našlehaná, k podávání
kakao 1 PL
na ozdobu

1 V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.

2 V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby  čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit