Kdo by nechtěl ochutnat sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche? Po jednom doušku ucítíte závan teplého letního větru, po druhém se vám rozproudí krev a začnete přemýšlet, kam byste se mohli vydat za dobrodružstvím. Když dopijete, život začne být ještě zajímavější.
Suroviny
1 V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.
2 V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké nápoje, které vám rozproudí krev(12 receptů)
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů)
- 9x horký nápoj bez alkoholu(9 receptů)
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)
Komentáře
18.10.2014 09:51
už sa teším na indiánske ráno
už sa teším na indiánske ráno....