Kdo by nechtěl ochutnat sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche? Po jednom doušku ucítíte závan teplého letního větru, po druhém se vám rozproudí krev a začnete přemýšlet, kam byste se mohli vydat za dobrodružstvím. Když dopijete, život začne být ještě zajímavější.
Suroviny
Postup
V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.
V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké nápoje, které vám rozproudí krev(12 receptů )
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů )
- 9x horký nápoj bez alkoholu(9 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
Komentáře
už sa teším na indiánske ráno....