Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mayská horká čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2955 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 180 g
Tuky 217 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by nechtěl ochutnat sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche? Po jednom doušku ucítíte závan teplého letního větru, po druhém se vám rozproudí krev a začnete přemýšlet, kam byste se mohli vydat za dobrodružstvím. Když dopijete, život začne být ještě zajímavější.

Suroviny

červená, rozpůlená, zbavená semen
podélně rozříznutý
skořice 1 svitek
tmavá čokoláda 200 g
rozlámaná
třtinový cukr 2 PL
lze nahradit medem
našlehaná, k podávání
kakao 1 PL
na ozdobu

Postup

1

V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.

2

V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

18.10.2014 09:51

už sa teším na indiánske ráno....

Apetit magazín