Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1665 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 315 g
Tuky 29 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pilaf s hrozny vypadá skvěle a chutná božsky. Podávat ho můžete jako předkrm i jako hlavní jídlo a jíst ho můžete zatepla i zastudena.

Suroviny

malá, najemno
sůl
mořská
pepř
rýže 350 g
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, jemně nasekaný
vývar kuřecí 450 ml
lze nahradit zeleninovým
3 hrst
modré víno přepůlené bobule, bez jader
petrželka 40 g
najemno

Postup

1
1 Ve velké pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo. Přidejte cibuli, osolte a opepřete a za stálého míchání opékejte tři až pět minut doměkka. Přidejte rýži a rozmarýn a míchejte jednu minutu. Přilijte vývar a 250 ml vody, přiveďte k varu a pak přiklopené vařte 20-25 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškerou tekutinu.

2 Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč