Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Pilaf s hrozny vypadá skvěle a chutná božsky. Podávat ho můžete jako předkrm i jako hlavní jídlo a jíst ho můžete zatepla i zastudena.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 40 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 malá cibule, jemně pokrájená
    • mořská sůl a mletý pepř
    • 350 g rýže
    • 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 450 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 3 velké hrsti bobulí modrého vína, přepůlených, bez jader
    • 40 g jemně posekaných listů hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo. Přidejte cibuli, osolte a opepřete a za stálého míchání opékejte tři až pět minut  doměkka. Přidejte rýži a rozmarýn a míchejte jednu minutu. Přilijte vývar a 250 ml vody, přiveďte k varu a pak přiklopené vařte 20–25 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškerou tekutinu.

2
Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu k vinobraní

Menu k vinobraní

7 receptů s vínem

Přidat komentář