Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.
Suroviny
Postup
V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje, vsypte mrkev, celer a půlku cibule; opékejte na středním plameni 5 minut dozlatova. Vmíchejte propláchnuté kroupy, osmahněte a zalijte vývarem. Přiklopte a vařte na mírném ohni 20–30 minut doměkka a dokud se vývar nevstřebá. Zeleninu pak vyjměte a vyhoďte.
Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm asi 5 minut zbylou, najemno pokrájenou cibuli. Přidejte kapustu a opékejte dalších 5 minut. Snižte plamen a vmíchejte česnek a chilli. Po 2 minutách přidejte uvařené kroupy a brusinky. Společně prohřejte a nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pilaf můžete připravit také z rýže nebo opečenou zeleninu a brusinky vmíchat do kuskusu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak připravit skvělé jídlo z krup? Dejte šanci levné a chutné surovině, uvaříte z ní skvostný oběd i zdravou večeři(15 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 2. díl: Palačinky trochu jinak i fazolové placičky(9 receptů )
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
- Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku(20 receptů )
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů )