Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupový pilaf s brusinkami
Kroupový pilaf s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupový pilaf s brusinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 204 g
Tuky 67 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.

Suroviny

olivový olej panenský 3 PL
mrkev 1 ks
střední, přepůlená
řapíkatý celer 1 ks
přepůlený
oloupaná, přepůlená
kroupy 300 g
velké
vývar zeleninový 1 l
kapusta 250 g
nakrájená
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené ½ ČL
drcené sušené
sušené brusinky 80 g
piniové oříšky 40 g
opražené
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje, vsypte mrkev, celer a půlku cibule; opékejte na středním plameni 5 minut dozlatova. Vmíchejte propláchnuté kroupy, osmahněte a zalijte vývarem. Přiklopte a vařte na mírném ohni 20–30 minut doměkka a dokud se vývar nevstřebá. Zeleninu pak vyjměte a vyhoďte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm asi 5 minut zbylou, najemno pokrájenou cibuli. Přidejte kapustu a opékejte dalších 5 minut. Snižte plamen a vmíchejte česnek a chilli. Po 2 minutách přidejte uvařené kroupy a brusinky. Společně prohřejte a nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pilaf můžete připravit také z rýže nebo opečenou zeleninu a brusinky vmíchat do kuskusu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...