Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupový pilaf s brusinkami
Kroupový pilaf s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupový pilaf s brusinkami

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 204 g
Tuky 67 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.

Suroviny

olivový olej panenský 3 PL
mrkev 1 ks
střední, přepůlená
řapíkatý celer 1 ks
přepůlený
oloupaná, přepůlená
kroupy 300 g
velké
vývar zeleninový 1 l
kapusta 250 g
nakrájená
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené ½ ČL
drcené sušené
sušené brusinky 80 g
piniové oříšky 40 g
opražené
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje, vsypte mrkev, celer a půlku cibule; opékejte na středním plameni 5 minut dozlatova. Vmíchejte propláchnuté kroupy, osmahněte a zalijte vývarem. Přiklopte a vařte na mírném ohni 20–30 minut doměkka a dokud se vývar nevstřebá. Zeleninu pak vyjměte a vyhoďte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm asi 5 minut zbylou, najemno pokrájenou cibuli. Přidejte kapustu a opékejte dalších 5 minut. Snižte plamen a vmíchejte česnek a chilli. Po 2 minutách přidejte uvařené kroupy a brusinky. Společně prohřejte a nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pilaf můžete připravit také z rýže nebo opečenou zeleninu a brusinky vmíchat do kuskusu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč