Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1703 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 269 g
Tuky 45 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malé mrkvičky s lilkem, špenátem a kořením umějí sehrát dokonalý chuťový koncert.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
velká, nadrobno
lilek 1 ks
na kostky
česnek 1 stroužek
drcený
3 PL
kari pasta balti lze nahradit jinou jemnější např. korma, laksa, tikka
1 ks
sladký brambor oloupaný, na kostky
mrkev 250 g
nastrouhaná nahrubo
fazolky zelené 250 g
přepůlené
rýže basmati 250 g

Postup

1

V pánvi na rozehřátém oleji opékejte pět minut cibuli. Vložte lilek a míchejte dalších pět minut. Minutu před koncem dejte česnek a kari pastu. Přidejte kostky sladkého bramboru, karotku, fazolky, rýži, 700 ml vody a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte zvolna bublat 15 minut. Vmíchejte špenát, přiklopte, vypněte a nechte stát ještě pět minut. Pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Kari pastu balti a ostatní méně běžné druhy dostanete v prodejnách s orientálními potravinami i v supermarketech v oddělení zahraničních potravin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín