0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1703 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 269 g
Tuky 45 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malé mrkvičky s lilkem, špenátem a kořením umějí sehrát dokonalý chuťový koncert.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
lilek 1 ks
na kostky
česnek 1 stroužek
drcený
3 PL
kari pasta balti lze nahradit jinou jemnější např. korma, laksa, tikka
1 ks
sladký brambor oloupaný, na kostky
mrkev 250 g
nastrouhaná nahrubo
fazolky zelené 250 g
přepůlené
rýže basmati 250 g
kokosové mléko 300 ml
baby špenát 200 g

V pánvi na rozehřátém oleji opékejte pět minut cibuli. Vložte lilek a míchejte dalších pět minut. Minutu před koncem dejte česnek a kari pastu. Přidejte kostky sladkého bramboru, karotku, fazolky, rýži, 700 ml vody a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte zvolna bublat 15 minut. Vmíchejte špenát, přiklopte, vypněte a nechte stát ještě pět minut. Pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Kari pastu balti a ostatní méně běžné druhy dostanete v prodejnách s orientálními potravinami i v supermarketech v oddělení zahraničních potravin.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit