Malé mrkvičky s lilkem, špenátem a kořením umějí sehrát dokonalý chuťový koncert.
Suroviny
slunečnicový olej
3
PL
cibule
1
ks
velká, nadrobno
lilek
1
ks
na kostky
česnek
1
stroužek
drcený
3
PL
kari pasta balti lze nahradit jinou jemnější např. korma, laksa, tikka
1
ks
sladký brambor oloupaný, na kostky
mrkev
250
g
nastrouhaná nahrubo
fazolky zelené
250
g
přepůlené
rýže basmati
250
g
kokosové mléko
300
ml
baby špenát
200
g
Postup
1
V pánvi na rozehřátém oleji opékejte pět minut cibuli. Vložte lilek a míchejte dalších pět minut. Minutu před koncem dejte česnek a kari pastu. Přidejte kostky sladkého bramboru, karotku, fazolky, rýži, 700 ml vody a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte zvolna bublat 15 minut. Vmíchejte špenát, přiklopte, vypněte a nechte stát ještě pět minut. Pak podávejte.
NĚCO NAVÍC: Kari pastu balti a ostatní méně běžné druhy dostanete v prodejnách s orientálními potravinami i v supermarketech v oddělení zahraničních potravin.