Pilaf s čočkou a dvojí rybou

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2411 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 383 g
Tuky 48 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf má spoustu variací. Vyzkoušejte tu naši s lehkým rybím masem a nasládlou cibulkou.

Suroviny

rýže 250 g
basmati, vařená
cibule červená 3 ks
na jemné plátky
olivový olej 2 PL
150 g
uzený fiilet z bělomasé ryby bez kůže, bez kostí
treska 150 g
čerstvý chlazený
čočka 250 g
uvařená, lze nahradit čočkou z konzervy
citron 1 ks
bio, nastrouhaná kůra
petrželka 1 svazek
nasekaná
mandle plátky 25 g
opražené

1 Rýži uvařte podle návodu. Na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni opečte cibule dozlatova. V mělkém rendlíku přiveďte k varu vodu, pak ji vypněte a na 4 minuty do ní vložte uzený i neuzený rybí filet; slijte a rozdělte na kusy. Polovinu cibule dejte na servírovací talíř.
 
2 Rýži a čočku dejte na pánev se zbývající cibulí. Pak vmíchejte kousky ryb, citronovou kůru, petrželku a vše prohřejte. Podávejte posypané mandlemi a se skrojky citronu na pokapání.

ZKUSTE TO JINAK
Smetanová ryba s těstovinami: Cibuli opečte na oleji, aby zesklovatěla. Přidejte 100 ml 30% smetany. Povařte do zhoustnutí. Vmíchejte rybu, petrželku, kůru z citronu a uvařených 200 g těstovin linguine. (Pro 2 osoby)

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...

Obchod Apetit