0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

Pilaf s čočkou a dvojí rybou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1890 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 262 g
Tuky 48 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf má spoustu variací. Vyzkoušejte tu naši s lehkým rybím masem a nasládlou cibulkou.

Suroviny

rýže vařená 250 g
basmati
cibule červená 3 ks
na jemné plátky
olivový olej panenský 2 PL
bělomasá ryba 150 g
uzené filety
treska 150 g
filet čerstvý chlazený
čočka 250 g
uvařená
citronová kůra
z 1 citronu
petrželka 1 svazek
nasekaná
mandle plátky 25 g
opražené

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu. Na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni opečte cibule dozlatova. V mělkém rendlíku přiveďte k varu vodu, pak ji vypněte a na 4 minuty do ní vložte uzený i neuzený rybí filet; slijte a rozdělte na kusy. Polovinu cibule dejte na servírovací talíř.
 

2

 
Rýži a čočku dejte na pánev se zbývající cibulí. Pak vmíchejte kousky ryb, citronovou kůru, petrželku a vše prohřejte. Podávejte posypané mandlemi a se skrojky citronu na pokapání.

ZKUSTE TO JINAK
Smetanová ryba s těstovinami: Cibuli opečte na oleji, aby zesklovatěla. Přidejte 100 ml 30% smetany. Povařte do zhoustnutí. Vmíchejte rybu, petrželku, kůru z citronu a uvařených 200 g těstovin linguine. (Pro 2 osoby)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit