0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

Pilaf s čočkou a dvojí rybou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1890 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 262 g
Tuky 48 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf má spoustu variací. Vyzkoušejte tu naši s lehkým rybím masem a nasládlou cibulkou.

Suroviny

rýže vařená 250 g
basmati
cibule červená 3 ks
na jemné plátky
olivový olej panenský 2 PL
bělomasá ryba 150 g
uzené filety
treska 150 g
filet čerstvý chlazený
čočka 250 g
uvařená
citronová kůra
z 1 citronu
petrželka 1 svazek
nasekaná
mandle plátky 25 g
opražené

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu. Na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni opečte cibule dozlatova. V mělkém rendlíku přiveďte k varu vodu, pak ji vypněte a na 4 minuty do ní vložte uzený i neuzený rybí filet; slijte a rozdělte na kusy. Polovinu cibule dejte na servírovací talíř.
 

2

 
Rýži a čočku dejte na pánev se zbývající cibulí. Pak vmíchejte kousky ryb, citronovou kůru, petrželku a vše prohřejte. Podávejte posypané mandlemi a se skrojky citronu na pokapání.

ZKUSTE TO JINAK
Smetanová ryba s těstovinami: Cibuli opečte na oleji, aby zesklovatěla. Přidejte 100 ml 30% smetany. Povařte do zhoustnutí. Vmíchejte rybu, petrželku, kůru z citronu a uvařených 200 g těstovin linguine. (Pro 2 osoby)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč