Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní vinná omáčka se šalotkami

Vynikající ke steakům. Dodá jim neopakovatelnou chuť.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
P
Omáčka Francouzská

Ingredience

    • 250 g šalotky, na kolečka
    • 4 lžíce olivového oleje
    • čerstvě mletý černý pepř
    • 1 stroužek česneku, na tenké plátky
    • 1 snítka rozmarýnu
    • 5 lžic balzamikového octa
    • 400 ml kvalitního červeného vína
    • 400 ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce másla

Příprava jídla

1 V pánvi zahřejte olej a nechte na něm změknout šalotku. Po třech minutách okořeňte čerstvě namletým černým pepřem, přidejte česnek a rozmarýn. Za občasného míchání opékejte další tři minuty; dávejte pozor, aby se šalotky nepřipálily. Pak přilijte ocet a chvíli povařte do zhoustnutí. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří na dvě třetiny. Vlijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a směs nechte probublávat a odpařovat na celkový objem okolo 250 ml.

2 Vyndejte česnek a rozmarýn (nebo přeceďte), omáčku dosolte a zjemněte máslem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šalotková polévka se špenátovým pestem

7 receptů s vínem

REKLAMA

Přidat komentář