Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 77 g
Tuky 72 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající ke steakům. Dodá jim neopakovatelnou chuť.

Suroviny

na kolečka
olivový olej 4 PL
pepř mletý
čerstvě mletá
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
rozmarýn 1 snítka
balzamikový ocet 5 PL
vývar hovězí 400 ml

Postup

1

V pánvi zahřejte olej a nechte na něm změknout šalotku.

2

Po třech minutách okořeňte čerstvě namletým černým pepřem, přidejte česnek a rozmarýn. Za občasného míchání opékejte další tři minuty; dávejte pozor, aby se šalotky nepřipálily.

3

Pak přilijte ocet a chvíli povařte do zhoustnutí. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří na dvě třetiny.

4

Vlijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a směs nechte probublávat a odpařovat na celkový objem okolo 250 ml.

5

Vyndejte česnek a rozmarýn (nebo přeceďte), omáčku dosolte a zjemněte máslem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč