Mátová omáčka

Mátová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 219 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 49 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K jehněčí kýtě či kotletkám nebo hrášku vařenému v páře.

Suroviny

jablečný ocet 125 ml
krupicový cukr 40 g
voda 125 ml
studená
máta 30 g
lístky

125 ml jablečného octa (nejlépe typu apple cider), 40–55 g krupicového cukru a 125 ml studené vody dejte do rendlíku na střední plamen. 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu. Zeslabte plamen a nechte 10 minut bublat, aby omáčka mírně zhoustla. Stáhněte z ohně a vmíchejte 30 g lístků máty. Nechte dojít pokojové teploty.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit