Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavý pstruh a lehký salát

Malý pstruh je ideální pro přípravu vcelku. Ryba je jemná, ale šťavnatá a výrazná. Lehký ‚zahradní‘ salát je příjemně osvěžující a využijete v něm vlastní produkci, hlavně fazolky. Samozřejmě ale můžete použít i mražené.

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 15 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 1 omytý citron
    • svazek čerstvého kopru
    • 1 menšího říčního pstruha o váze cca 350 g,
    • vykuchaného a opláchnutého
    • 2 lžíce olivového oleje + trochu na potření plechu
    • 2 lžíce hustého bílého jogurtu
    • ½ stroužku česneku
    • hrst fazolkových lusků, šikmo pokrájených
    • 3 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Polovinu citronu nakrájejte na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplňte pstruha. Položte ho na plech potřený olejem a několikrát šikmo nařízněte. Zakápněte lžící oleje, osolte, opepřete a zhruba čtvrt hodiny pečte.
 

 

2. Fazolky vsypte do vařící osolené vody a asi tři minuty je nechte vařit. Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou. Jogurt promíchejte se zbylým nasekaným koprem a podle chuti dolaďte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. V misce promíchejte fazolky, ředkvičky a drcený česnek (jestli máte rádi jemnější chutě, misku jím jen vytřete). Po libosti osolte a opepřete, zakápněte zbylým olejem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jednoduchý a moc dobrý, hlavně ty fazolky :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.18
Obrazek uzivatele
Výborná lehká večeře. Koprový jogurt a pstruh, to je opravdu vydařená chuová kombinac a fazolky jsou milý doplňek.

Přidat komentář