0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2817 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 27 g
Tuky 232 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

pstruh 600 g
možno nahradit candátem, filátka
kopr snítka
nasekané
pepř 3 kuličky
nejlépe růžový
mouka pšeničná hladká 2 PL
olej 2 PL
máslo 2 PL
mandle 100 g
vařené, loupané, nasekané, blanšírované
anglická slanina 100 g
na kostičky
sůl
1.  Filátka naporcujte, osolte (pokud je budete opékat hned) a vtlačte do nich nasekaný kopr i podrcený pepř. Pak rybu obalte v mouce (v téhle fázi vydrží v lednici pod fólií i den), opečte dozlatova na směsi oleje a másla a nechte pět minut dopéct v troubě předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C.

2.  Mezitím na pánvi nasucho orestujte posekané mandle, aby byly mírně (!) nahnědlé. Kostičky anglické slaniny vypečte v rendlíku na škvarky.

3.  Rybu posypejte opečenou slaninou i mandlemi a podávejte.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit