Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou
Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2813 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 30 g
Tuky 233 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

pstruh 600 g
možno nahradit candátem, filátka
kopr snítka
nasekané
pepř 3 kuličky
nejlépe růžový
olej 2 PL
nasekané
na kostičky
sůl

Postup

1

Filátka naporcujte, osolte (pokud je budete opékat hned) a vtlačte do nich nasekaný kopr i podrcený pepř. Pak rybu obalte v mouce (v téhle fázi vydrží v lednici pod fólií i den), opečte dozlatova na směsi oleje a másla a nechte pět minut dopéct v troubě předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C.

2

Mezitím na pánvi nasucho orestujte posekané mandle, aby byly mírně (!) nahnědlé. Kostičky anglické slaniny vypečte v rendlíku na škvarky.

3

Rybu posypejte opečenou slaninou i mandlemi a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

26.09.2007 07:52
Recept se nachází v č.3/07, str. 63

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...