0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2813 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 30 g
Tuky 233 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

pstruh 600 g
možno nahradit candátem, filátka
kopr snítka
nasekané
pepř 3 kuličky
nejlépe růžový
mouka pšeničná hladká 2 PL
olej 2 PL
máslo 2 PL
mandle loupané 100 g
nasekané
na kostičky
sůl

1 Filátka naporcujte, osolte (pokud je budete opékat hned) a vtlačte do nich nasekaný kopr i podrcený pepř. Pak rybu obalte v mouce (v téhle fázi vydrží v lednici pod fólií i den), opečte dozlatova na směsi oleje a másla a nechte pět minut dopéct v troubě předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C.

2 Mezitím na pánvi nasucho orestujte posekané mandle, aby byly mírně (!) nahnědlé. Kostičky anglické slaniny vypečte v rendlíku na škvarky.

3 Rybu posypejte opečenou slaninou i mandlemi a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/07, str. 63

Anonym

Oprava

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč