Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+
Suroviny
pstruh
600
g
možno nahradit candátem, filátka
kopr
snítka
nasekané
pepř
3
kuličky
nejlépe růžový
olej
2
PL
máslo
2
PL
mandle loupané
100
g
nasekané
anglická slanina
100
g
na kostičky
sůl
1 Filátka naporcujte, osolte (pokud je budete opékat hned) a vtlačte do nich nasekaný kopr i podrcený pepř. Pak rybu obalte v mouce (v téhle fázi vydrží v lednici pod fólií i den), opečte dozlatova na směsi oleje a másla a nechte pět minut dopéct v troubě předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C.
2 Mezitím na pánvi nasucho orestujte posekané mandle, aby byly mírně (!) nahnědlé. Kostičky anglické slaniny vypečte v rendlíku na škvarky.
3 Rybu posypejte opečenou slaninou i mandlemi a podávejte.
Komentáře