Zdravá večeře
Suroviny
pstruh
4
ks
filety
strouhanka
50
g
máslo
1
PL
petržel
1
svazek
posekaný
citron
1
ks
šťáva a kůra z něj, strojky k podávání
25
g
píniová semínka opražené, polovina hrubě posekaná
olivový olej
1
PL
sůl
pepř
Rozpalte gril či troubu. Filety položte kůží dolů na plech (nebo pečicí papír), osolte a opepřete. Smíchejte strouhanku, máslo, petrželku, citronovou kůru i šťávu a nasekaná semínka. Směsí pokryjte rybu, zakapejte olejem a dejte na pět minut pod gril (v troubě to trvá 10–15 minut), aby filety vločkovaly. Posypte zbylými semínky a podávejte s novými bramborami a skrojky citronu.
Filety Ze pstruha odstraňte hlavu za žábrami i ploutve, pak z obou stran opatrně podél páteře a žeber vykrojte dva plátky.
Filety Ze pstruha odstraňte hlavu za žábrami i ploutve, pak z obou stran opatrně podél páteře a žeber vykrojte dva plátky.
Komentáře
Anonym
19.03.2008 08:50
Apetit 7/07