Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1248 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 46 g
Tuky 83 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zdravá večeře

Suroviny

pstruh 4 ks
filety
strouhanka 50 g
petržel 1 svazek
posekaný
šťáva a kůra z něj, strojky k podávání
25 g
píniová semínka opražené, polovina hrubě posekaná
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

Postup

1
Rozpalte gril či troubu. Filety položte kůží dolů na plech (nebo pečicí papír), osolte a opepřete. Smíchejte strouhanku, máslo, petrželku, citronovou kůru i šťávu a nasekaná semínka. Směsí pokryjte rybu, zakapejte olejem a dejte na pět minut pod gril (v troubě to trvá 10-15 minut), aby filety vločkovaly. Posypte zbylými semínky a podávejte s novými bramborami a skrojky citronu.

Filety Ze pstruha odstraňte hlavu za žábrami i ploutve, pak z obou stran opatrně podél páteře a žeber vykrojte dva plátky.

Komentáře

19.03.2008 08:50
Recept se nachází v č.7/07, str.13

Apetit magazín