0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronový pstruh

Citronový pstruh

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1248 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 46 g
Tuky 83 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zdravá večeře

Suroviny

pstruh 4 ks
filety
strouhanka 50 g
máslo 1 PL
petržel 1 svazek
posekaný
citron 1 ks
šťáva a kůra z něj, strojky k podávání
25 g
píniová semínka opražené, polovina hrubě posekaná
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
Rozpalte gril či troubu. Filety položte kůží dolů na plech (nebo pečicí papír), osolte a opepřete. Smíchejte strouhanku, máslo, petrželku, citronovou kůru i šťávu a nasekaná semínka. Směsí pokryjte rybu, zakapejte olejem a dejte na pět minut pod gril (v troubě to trvá 10–15 minut), aby filety vločkovaly. Posypte zbylými semínky a podávejte s novými bramborami a skrojky citronu.

Filety  Ze pstruha odstraňte hlavu za žábrami i ploutve, pak z obou stran opatrně podél páteře a žeber vykrojte dva plátky.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit