Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská omáčka od Šroubka

Skvostná klasika, ke které se budete rádi vracet.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Vaření 1:00
Omáčka Česká

Ingredience

    • 4 zralá rajčata
    • 1 lžíce másla
    • 1 menší cibule + 1 malá mrkev + malý kousek celeru + 1 malá petržel, vše pokrájené na kousky nebo kolečka
    • 3 kuličky černého pepře + 1 kulička nového koření + asi 1cm kousek skořice + 1 malý bobkový list
    • proužek kůry z biocitronu
    • kapka octa (bílý vinný nebo jablečný)
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 750 ml hovězího či zeleninového vývaru
    • 1 lžička cukru
    • 60 ml dobrého červeného vína
    • šťáva z ½ citronu

Příprava jídla

1 Z rajčat vymačkejte přes síto šťávu do misky, zbytek nevyhazujte. Cibuli a kořenovou zeleninu asi 3 minuty opékejte na másle, přidejte koření a kůru z citronu a vymačkaná rajčata; poduste dozlatova.

2 Zaprašte moukou, nechte chvíli dusit, zakápněte octem, pak zalijte vývarem, přidejte cukr, víno, vymačkanou šťávu z rajčat i citronu. Asi hodinu zvolna vařte.

3 Omáčku přeceďte, podle chuti dolaďte a podávejte k masu s těstovinami, knedlíky či rýží.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koprová omáčka s hovězím masem a zastřeným vejcem

10x klasická omáčka

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář