0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajská omáčka od Šroubka

Rajská omáčka od Šroubka

4 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 215 g
Tuky 27 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostná klasika, ke které se budete rádi vracet.

Suroviny

rajče 4 ks
zralá
máslo 1 PL
cibule 1 ks
menší, pokrájená
mrkev 1 ks
menší, na kolečka
celer
malý kousek, na kousky
petržel 1 ks
malá, na kolečka
pepř mletý 3 kulička
nové koření 1 kulička
skořice 1 ks
asi 1 cm
bobkový list 1 ks
malý
citronová kůra
proužek, z biocitronu
vinný ocet bílý 1
nebo jablečný
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar hovězí 750 ml
nebo zeleninový
cukr 1 ČL
víno červené 60 ml
citronová štáva
z půlky citronu

1 Z rajčat vymačkejte přes síto šťávu do misky, zbytek nevyhazujte. Cibuli a kořenovou zeleninu asi 3 minuty opékejte na másle, přidejte koření a kůru z citronu a vymačkaná rajčata; poduste dozlatova.

2 Zaprašte moukou, nechte chvíli dusit, zakápněte octem, pak zalijte vývarem, přidejte cukr, víno, vymačkanou šťávu z rajčat i citronu. Asi hodinu zvolna vařte.

3 Omáčku přeceďte, podle chuti dolaďte a podávejte k masu s těstovinami, knedlíky či rýží.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit