Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 215 g
Tuky 27 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostná klasika, ke které se budete rádi vracet.

Suroviny

zralá
menší, pokrájená
mrkev 1 ks
menší, na kolečka
malý kousek, na kousky
petržel 1 ks
malá, na kolečka
pepř mletý 3 kulička
nové koření 1 kulička
asi 1 cm
malý
proužek, z biocitronu
vinný ocet bílý 1
nebo jablečný
vývar hovězí 750 ml
nebo zeleninový
cukr 1 ČL
z půlky citronu

Postup

1

Z rajčat vymačkejte přes síto šťávu do misky, zbytek nevyhazujte. Cibuli a kořenovou zeleninu asi 3 minuty opékejte na másle, přidejte koření a kůru z citronu a vymačkaná rajčata; poduste dozlatova.

2

Zaprašte moukou, nechte chvíli dusit, zakápněte octem, pak zalijte vývarem, přidejte cukr, víno, vymačkanou šťávu z rajčat i citronu. Asi hodinu zvolna vařte.

3

Omáčku přeceďte, podle chuti dolaďte a podávejte k masu s těstovinami, knedlíky či rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...