Plněné žampiony

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Plněné žampiony

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny

Suroviny

12 středně velkých žampionů, 80g vlašských ořechů, 1 mladá cibulka, 100g žervé, sůl, mletý černý pepř, snítka bazalky, špetka kari, 1-2 lžíce oleje
Žampiony očistíme, nožičky opatrně odlomíme a nakrájíme nadrobno. Vlašské ořechy opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nasekáme na malé kousky. Očištěnou cibulku nakrájíme najemno. Vše promícháme s nasekanými nožičkami žampionů. Do směsi přidáme žervé, špetku soli, špetku čerstvě umletého pepře, kari, snítku nasekané bazalky a vše důkladně promícháme. Žampionové hlavičky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem, zakapeme olejem a naplníme nádivkou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 ° C asi 8 minut. Hotové plněné žampiony ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenými plátky bagety.
Autor: natlina

Obchod Apetit