Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3184 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 204 g
Tuky 167 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápadité pohoštění, vykouzlené za pár minut. Všichni si smlsnou!

Suroviny

žampiony portobello 4 ks
čerstvý
ovčí sýr 4 plátky
koliba neb orava
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte gril či troubu na 200 °C. Na dvou třetinách másla osmažte hlavičky žampionů, aby trochu zezlátly, změkly a pustily šťávu.

2

Krajíčky chleba nasucho opečte v toustovači a pak je potřete zbylým máslem. Osmažené hlavičky žampionů vyjměte z pánve a dejte stranou.

3

Do šťávy na pánvi vhoďte nakrájené nožky, chvíli je duste, přidejte nasekaný špenát a minutu míchejte, až špenát zavadne. Osolte. Na toust položte hlavičku žampionu, špenátovou směs a navrch opepřený plátek sýra. Zapečte, aby se sýr rozpustil.

Seznamte se: žampiony portobello
Jejich hlavičky jsou mnohem větší a tmavší než u ,obyčejných žampionů. Prodávají se už zralé, jsou tedy víc otevřené. Skvěle chutnají grilované a výrazně provoní omáčky. Dostanete je běžně v obchodech, kilogram stojí zhruba 60 Kč.

Apetit magazín