Toust se žampionem a špenátem

Toust se žampionem a špenátem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3184 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 204 g
Tuky 167 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápadité pohoštění, vykouzlené za pár minut. Všichni si smlsnou!

Suroviny

bylinkové máslo 50 g
žampiony portobello 4 ks
chleba 4
špenát 250 g
čerstvý
ovčí sýr 4 plátky
koliba neb orava
sůl
pepř

1Rozpalte gril či troubu na 200 °C. Na dvou třetinách másla osmažte hlavičky žampionů, aby trochu zezlátly, změkly a pustily šťávu.

2Krajíčky chleba nasucho opečte v toustovači a pak je potřete zbylým máslem. Osmažené hlavičky žampionů vyjměte z pánve a dejte stranou.

3Do šťávy na pánvi vhoďte nakrájené nožky, chvíli je duste, přidejte nasekaný špenát a minutu míchejte, až špenát zavadne. Osolte. Na toust položte hlavičku žampionu, špenátovou směs a navrch opepřený plátek sýra. Zapečte, aby se sýr rozpustil.

Seznamte se: žampiony portobello
Jejich hlavičky jsou mnohem větší a tmavší než u ,obyčejných‘ žampionů. Prodávají se už zralé, jsou tedy víc otevřené. Skvěle chutnají grilované a výrazně provoní omáčky. Dostanete je běžně v obchodech, kilogram stojí zhruba 60 Kč.

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit