Toust se žampionem a špenátem

Toust se žampionem a špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1372 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 186 g
Tuky 35 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Nápadité pohoštění, vykouzlené za pár minut. Všichni si smlsnou!

Suroviny

bylinkové máslo 50 g
žampiony portobello 4 ks
chleba 4
špenát 250 g
čerstvý
4 plátky
ovčí sýr koliba lze nahradit oravou
sůl
pepř
1. OSMAŽTE ŽAMPIONY
Rozpalte gril či troubu na 200 °C. Na dvou třetinách másla osmažte hlavičky žampionů, aby trochu zezlátly, změkly a pustily šťávu.

2. PŘIPRAVTE TOUSTY

Krajíčky chleba nasucho opečte v toustovači a pak je potřete zbylým máslem. Osmažené hlavičky žampionů vyjměte z pánve a dejte stranou.

3. KORUNUJTE DÍLO

Do šťávy na pánvi vhoďte nakrájené nožky, chvíli je duste, přidejte nasekaný špenát a minutu míchejte, až špenát zavadne. Osolte. Na toust položte hlavičku žampionu, špenátovou směs a navrch opepřený plátek sýra. Zapečte, aby se sýr rozpustil.

Seznamte se:
žampiony portobello
Jejich hlavičky jsou mnohem větší a tmavší než u ,obyčejných‘ žampionů. Prodávají se už zralé, jsou tedy víc otevřené. Skvěle chutnají grilované a výrazně provoní omáčky. Dostanete je běžně v obchodech, kilogram stojí zhruba 60 Kč.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit