Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem

Když máte chuť na pořádný kus masa, upečte si bůček na černém pivu s medem a podávejte s knedlíky nebo se šťouchanými bramborami.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: přes noc Vaření: 5 minut Pečení: 3 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 800 g libového bůčku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 1 lžička pálivé papriky
    • 8 stroužků česneku, drceného
    • 2 velké cibule, nakrájené na plátky
    • 150 ml černého piva
    • 3 lžíce medu

Příprava jídla

1 Kůži ponechte na bůčku a nařezejte ji na mřížku. Osolte, opepřete a všechno koření spolu s česnekem zatřete do masa i kůže. Zabalte do sáčku nebo alobalu a nechte přes noc odpočinout. Druhý den ráno předehřejte troubu na 160 °C. Vložte rozbalené maso do pekáčku kůží nahoru. Zvolna pečte v troubě hodinu. Přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl. Každých 20 minut přelévejte. Pokud se tuk příliš vypéká, bůček mírně podlijte vlažnou vodou.

2
Mezitím si v kastrůlku asi pět minut povařte pivo s medem, až se spojí ve voňavý sirup. K masu přisypte cibuli a bůček potřete připraveným sirupem. Zvyšte teplotu na 190 °C a pečte dalších asi 30 minut dozlatova; občas přelévejte sirupem. Vyjměte maso a nechte 10–15 minut odpočinout – chutě se krásně spojí. Pekáč s cibulí zahřejte na sporáku, přilijte 100 ml vody a míchejte, aby se rozpustily přípečky. Ochutnejte a případně dosolte. Podávejte klasicky s dušeným zelím a bramborovými knedlíky nebo jen se šťouchanými bramborami či bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
K masu můžete dát péct přepůlené palice česneku. Jestli nějaký bůček zbude, dejte si ho po vychladnutí na chleba s cibulí. Dobu pečení můžete zkrátit na polovinu, když zvýšíte teplotu na 180 a pak 220 °C. Maso se ale nebude tak rozplývat.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pivní menu

Pivní menu

Pomalu pečený bůček

Komentáře

Obrazek uzivatele
Lahůdka.. :-)
Obrazek uzivatele
ja teda vôbec nemusím bôičk ani náhodou ale tomuto som proste prepadla komplet
Obrazek uzivatele
Super, přesně tak mají naše recepty fungovat! :)

Přidat komentář