Medový bůček na špaldovém salátu

Medový bůček na špaldovém salátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1611 kcal
Bílkoviny 36 g
Cukr 233 g
Tuky 37 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bůček de luxe

Suroviny

2 kg
vepřový bůček bez kosti
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 100 ml
med 130 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
strouhaný
koření pěti vůní 1 špetka
víno rýžové 150 ml
sezamová semínka 1 PL
na posypání
Na salát
špalda 200 g
namočená den předem
sůl mořská
okurka 2 ks
na kostičky
šalotka 2 ks
najemno
petrželka 1 svazek
nasekaná
máta 1 svazek
nasekaná nahrubo
kapary 1 PL
citronová štáva
z poloviny citronu
olivový olej 2 PL

1 Předehřejte troubu na 160°C. Bůček vložte do pekáčku velkého jako maso. V rendlíku promíchejte vývar, sójovou omáčku, med, zázvor, koření pěti vůní a rýžové víno. Na středním plameni přiveďte k varu. Přelijte maso, zakryjte alobalem a pečte 2–2,5 hodiny, až bude bůček velmi měkký. V polovině obraťte.

2 Vyjměte maso ze šťávy, nakrájejte je na plátky a dejte stranou. Ze šťávy slijte tuk (většinu, co se vám povede), přelijte ji do rendlíku a na středním plameni vařte asi 15 minut do zhoustnutí. Pak vraťte maso do pekáčku, přelijte šťávou, zlehka promíchejte a uchovejte horké (můžete vrátit do stále ještě teplé trouby).

3 Mezitím si připravte salát. Uvařte špaldu v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Slijte a nechte vychladnout. V míse smíchejte se zbývajícími přísadami na salát a osolte podle chuti.

4 Bůček podávejte horký s chladivým křupavým salátem posypaným sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit