Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medový bůček na špaldovém salátu

Bůček de luxe

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso Asijská

Ingredience

    • 2 kg vepřového bůčku bez kosti
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • 100 ml sójové omáčky
    • 130 g medu
    • 2 lžíce strouhaného zázvoru
    • špetka koření pěti vůní
    • 150 ml rýžového vína
    • 1 lžíce sezamových semínek na posypání

    NA SALÁT

    • 200 g špaldy, namočené den předem
    • mořská sůl
    • 2 salátové okurky, nakrájené na kostičky
    • 2 šalotky, nakrájené najemno
    • svazek hladkolisté petrželky, nasekané
    • svazek máty, nasekané nahrubo
    • 1 lžíce kaparů
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160°C. Bůček vložte do pekáčku velkého jako maso. V rendlíku promíchejte vývar, sójovou omáčku, med, zázvor, koření pěti vůní a rýžové víno. Na středním plameni přiveďte k varu. Přelijte maso, zakryjte alobalem a pečte 2–2,5 hodiny, až bude bůček velmi měkký. V polovině obraťte.

2 Vyjměte maso ze šťávy, nakrájejte je na plátky a dejte stranou. Ze šťávy slijte tuk (většinu, co se vám povede), přelijte ji do rendlíku a na středním plameni vařte asi 15 minut do zhoustnutí. Pak vraťte maso do pekáčku, přelijte šťávou, zlehka promíchejte a uchovejte horké (můžete vrátit do stále ještě teplé trouby).

3 Mezitím si připravte salát. Uvařte špaldu v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Slijte a nechte vychladnout. V míse smíchejte se zbývajícími přísadami na salát a osolte podle chuti.

4 Bůček podávejte horký s chladivým křupavým salátem posypaným sezamovými semínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medová zimní zelenina

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone

Kachna na medu s pomeranči a olivami

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Přidat komentář