0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medový bůček na špaldovém salátu

Medový bůček na špaldovém salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medový bůček na špaldovém salátu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8589 kcal
Bílkoviny 296 g
Sacharidy 233 g
Tuky 697 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bůček de luxe

Suroviny

bůček 2 kg
bez kosti
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 100 ml
med 130 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
strouhaný
koření pěti vůní 1 špetka
víno rýžové 150 ml
sezamová semínka 1 PL
na posypání
Na salát
špalda 200 g
namočená den předem
sůl mořská
okurka 2 ks
na kostičky
šalotka 2 ks
najemno
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
máta 1 svazek
nasekaná nahrubo
kapary 1 PL
citronová štáva
z poloviny citronu
olivový olej panenský 2 PL

1 Předehřejte troubu na 160°C. Bůček vložte do pekáčku velkého jako maso. V rendlíku promíchejte vývar, sójovou omáčku, med, zázvor, koření pěti vůní a rýžové víno. Na středním plameni přiveďte k varu. Přelijte maso, zakryjte alobalem a pečte 2–2,5 hodiny, až bude bůček velmi měkký. V polovině obraťte.

2 Vyjměte maso ze šťávy, nakrájejte je na plátky a dejte stranou. Ze šťávy slijte tuk (většinu, co se vám povede), přelijte ji do rendlíku a na středním plameni vařte asi 15 minut do zhoustnutí. Pak vraťte maso do pekáčku, přelijte šťávou, zlehka promíchejte a uchovejte horké (můžete vrátit do stále ještě teplé trouby).

3 Mezitím si připravte salát. Uvařte špaldu v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Slijte a nechte vychladnout. V míse smíchejte se zbývajícími přísadami na salát a osolte podle chuti.

4 Bůček podávejte horký s chladivým křupavým salátem posypaným sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit