Medový bůček na špaldovém salátu

Medový bůček na špaldovém salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medový bůček na špaldovém salátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8589 kcal
Bílkoviny 296 g
Sacharidy 233 g
Tuky 697 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bůček de luxe

Související recepty

Suroviny

bůček 2 kg
bez kosti
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 100 ml
med 130 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
strouhaný
koření pěti vůní 1 špetka
víno rýžové 150 ml
sezamová semínka 1 PL
na posypání
Na salát
špalda 200 g
namočená den předem
sůl mořská
okurka 2 ks
na kostičky
šalotka 2 ks
najemno
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
máta 1 svazek
nasekaná nahrubo
kapary 1 PL
citronová štáva
z poloviny citronu
olivový olej panenský 2 PL

1 Předehřejte troubu na 160°C. Bůček vložte do pekáčku velkého jako maso. V rendlíku promíchejte vývar, sójovou omáčku, med, zázvor, koření pěti vůní a rýžové víno. Na středním plameni přiveďte k varu. Přelijte maso, zakryjte alobalem a pečte 2–2,5 hodiny, až bude bůček velmi měkký. V polovině obraťte.

2 Vyjměte maso ze šťávy, nakrájejte je na plátky a dejte stranou. Ze šťávy slijte tuk (většinu, co se vám povede), přelijte ji do rendlíku a na středním plameni vařte asi 15 minut do zhoustnutí. Pak vraťte maso do pekáčku, přelijte šťávou, zlehka promíchejte a uchovejte horké (můžete vrátit do stále ještě teplé trouby).

3 Mezitím si připravte salát. Uvařte špaldu v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Slijte a nechte vychladnout. V míse smíchejte se zbývajícími přísadami na salát a osolte podle chuti.

4 Bůček podávejte horký s chladivým křupavým salátem posypaným sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit