0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medový bůček na špaldovém salátu

Medový bůček na špaldovém salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medový bůček na špaldovém salátu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8589 kcal
Bílkoviny 296 g
Sacharidy 233 g
Tuky 697 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bůček de luxe

Suroviny

bůček 2 kg
bez kosti
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 100 ml
med 130 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
strouhaný
koření pěti vůní 1 špetka
sezamová semínka 1 PL
na posypání
Na salát
špalda 200 g
namočená den předem
sůl mořská
na kostičky
šalotka 2 ks
najemno
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
máta 1 svazek
nasekaná nahrubo
kapary 1 PL
citronová šťáva
z poloviny citronu
olivový olej panenský 2 PL

1 Předehřejte troubu na 160°C. Bůček vložte do pekáčku velkého jako maso. V rendlíku promíchejte vývar, sójovou omáčku, med, zázvor, koření pěti vůní a rýžové víno. Na středním plameni přiveďte k varu. Přelijte maso, zakryjte alobalem a pečte 2–2,5 hodiny, až bude bůček velmi měkký. V polovině obraťte.

2 Vyjměte maso ze šťávy, nakrájejte je na plátky a dejte stranou. Ze šťávy slijte tuk (většinu, co se vám povede), přelijte ji do rendlíku a na středním plameni vařte asi 15 minut do zhoustnutí. Pak vraťte maso do pekáčku, přelijte šťávou, zlehka promíchejte a uchovejte horké (můžete vrátit do stále ještě teplé trouby).

3 Mezitím si připravte salát. Uvařte špaldu v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Slijte a nechte vychladnout. V míse smíchejte se zbývajícími přísadami na salát a osolte podle chuti.

4 Bůček podávejte horký s chladivým křupavým salátem posypaným sezamovými semínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč