Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké cukroví od mámy Stáni

Upečte si letos linecké cukroví podle maminky naší redaktorky Stáni Moravcové. I když je jeho náplň tradičně rybízová, nic vám nebrání naplnit ho malinovou, meruňkovou nebo višňovou marmeládou.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
91 (hlas)
Počet porcí: Na 2-3 plechy
Doba přípravy:
Pečení: 15-20 minut
P
Cukroví Východoevropská

Ingredience

    • 450 g polohrubé mouky
    • 300 g másla, změklého
    • 100 g jemného krupicového cukru + 1 sáček vanilkového cukru
    • 1 vejce
    • 2 žloutky vařené natvrdo, nastrouhané
    • nastrouhaná kůra z 1⁄2 biocitronu
    • rybízová nebo šípková marmeláda na slepování

Příprava jídla

1 Všechny přísady zpracujte v těsto. Můžete ho nechat v chladu odležet.

2
Rozválejte na 3–5 mm silnou placku a vykrajujte. Pečte při 160 °C asi 15–20 minut do kuřátkově žluté barvy.

3 Těsto také lze protlačovat strojkem a upečené banánky pak máčet napůl v čokoládě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové oválky

Dvanáctero cukroví

REKLAMA

Přidat komentář