Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mátový salát s hráškem a sýrem

Ideální salát k letní večeři! Zasytí a osvěží zároveň – a hotový ho budete mít raz dva.

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Salát Středomořská

Ingredience

    • 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku
    • 1 cibuli
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 50 g vyloupaných pistácií
    • otrhané lístky ze svazku máty
    • 2 hrsti mladých výhonků hrášku nebo výhonků mungo
    • 100 g fety, ricotty, cottage nebo Tartare


    Na zálivku:

     

    • 3 lžičky olivového oleje
    • 1 lžičku dijonské hořčice
    • 1 lžíci červeného vinného octa
    • 1 lžíci medu
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Hrášek vhoďte na dvě minuty do vroucí vody, poté ho slijte a propláchněte studenou vodou. Cibuli nakrájejte najemno a nechejte ji na trošce olivového oleje zesklovatět (měla by být průsvitná a měkká).

2. Smíchejte hořčici s vinným octem, medem a olejem. Vzniklou zálivku dochuťte pepřem a solí. Do větší mísy pak vložte připravenou cibuli, hrášek i pistácie, zalijte dresinkem a všechno opatrně promíchejte. Přidejte lístky máty a výhonky mungo nebo naklíčený hrášek a znovu promíchejte.

3. Sýr, který jste si vybrali, rozdělte na větší kousky, posypte jimi salát a můžete podávat.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Studená okurková polévka s mátou

Masové koule s mátovou omáčkou

Třešňové palačinky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.83

Přidat komentář