Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studená okurková polévka s mátou

Svěží polévka vám dodá spoustu (zdravé) energie a zapůsobí jako skvělý zavlažovač

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 2 hodiny
PT10M
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 4 středně velké salátové okurky, oloupané a nahrubo nakrájené + několik plátků na ozdobu
    • 350 ml zakysané smetany
    • kůru z půlky omytého citronu
    • šťávu z jednoho a půl citronu
    • 1 lžíci nadrcených listů máty + pár lístků na ozdobu
    • 4 lžíce přírodního krupicového cukru
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr. Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.

2. Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte studené, zdobené mátou a plátky okurek.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátový salát s hráškem a sýrem

Masové koule s mátovou omáčkou

Třešňové palačinky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak nevím čím to bylo, jestli jsem tam dala moc máty, ale vůbec to nedopadlo dobře. Mělo to strašně divnou chuť, skoro bych řekla, že při každém soustu se mi zvedal žaludek. Prostě hrůza
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.84

Přidat komentář