Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 884 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!

Suroviny

velké či 3 střední nastrouhané + plátky na ozdobu
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
červená, zbavená semínek a najemno
bazalka 1 svazek
1 z velkého biocitronu + 1 lžíce nastrouhané kůry
sůl
pepř
čerstvý, mletý
bageta 1 ks
k podávání

Postup

1

Zpěňte na olivovém oleji prolisovaný česnek a chilli papričku, stáhněte plamen na minimum a dvě minuty prohřívejte. Potom odstavte z ohně. Okurky omyjte, oloupejte, podélně rozřízněte a lžící odstraňte semínka. Bazalku omyjte a jemně nasekejte (pár lístků si ponechte na ozdobu).

2

Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín