Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!
Suroviny
okurka
2
ks
velké či 3 střední nastrouhané + plátky na ozdobu
olivový olej
2
PL
česnek
1
stroužek
prolisovaný
chilli paprička
1
ks
červená, zbavená semínek a najemno
podmáslí
400
ml
bazalka
1
svazek
citronová šťáva
1
ks
1 z velkého biocitronu + 1 lžíce nastrouhané kůry
sůl
pepř
čerstvý, mletý
bageta
1
ks
k podávání
Postup
1
Zpěňte na olivovém oleji prolisovaný česnek a chilli papričku, stáhněte plamen na minimum a dvě minuty prohřívejte. Potom odstavte z ohně. Okurky omyjte, oloupejte, podélně rozřízněte a lžící odstraňte semínka. Bazalku omyjte a jemně nasekejte (pár lístků si ponechte na ozdobu).
2
Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.