Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 884 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 103 g
Tuky 39 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!

Suroviny

okurka 2 ks
velké či 3 střední nastrouhané + plátky na ozdobu
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek a najemno
podmáslí 400 ml
bazalka 1 svazek
citronová štáva 1 ks
1 z velkého biocitronu + 1 lžíce nastrouhané kůry
sůl
pepř
čerstvý, mletý
bageta 1 ks
k podávání
1 Zpěňte na olivovém oleji prolisovaný česnek a chilli papričku, stáhněte plamen na minimum a dvě minuty prohřívejte. Potom odstavte z ohně. Okurky omyjte, oloupejte, podélně rozřízněte a lžící odstraňte semínka. Bazalku omyjte a jemně nasekejte (pár lístků si ponechte na ozdobu).

2 Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit