Studená okurková polévka s jogurtem a koprem

Studená okurková polévka s jogurtem a koprem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 725 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 29 g
Tuky 35 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvěle osvěžující polévka může chutnat pokaždé jinak: Zkuste mátu nahradit petrželkou a přidat estragon. Asijský švih zase dodají lístky koriandru.

Suroviny

jogurt řeckého typu 500 g
okurka 2 ks
česnek 1 stroužek
na plátky
máta svazek
otrhané lístky
kopr svazek
otrhané lístky
vinný ocet bílý 2 PL
celerové semínko 1.5 ČL
+ k servírování
pepř bílý
mletý
feta 100 g
najemno nadrobená
olivový olej 1 PL
chleba žitný
natenko, k podávání

1 Do mixéru vložte jogurt. Z jedné okurky odřízněte zhruba 9cm kousek a dejte stranou. Zbytek okurek oloupejte, rozkrojte, semínka vyřízněte a uchovejte. Okurky nakrájejte nahrubo a přidejte do mixéru spolu s česnekem, mátou, většinou kopru, octem a celerovými semínky. Rozmixujte dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte podle potřeby uchovaná semínka z okurek a znovu promixujte. Osolte, ochuťte bílým pepřem a dejte vychladit.

2 Odložený kousek okurky nakrájejte na jemné kostičky. Studenou polévku rozdělte do čtyř misek, posypte kostičkami okurky, zbylým koprem a rozdrobenou fetou. Dozdobte špetkou celerových semínek a pár kapkami olivového oleje a podávejte s žitným chlebem.

Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...

Obchod Apetit