Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená okurková polévka s jogurtem a koprem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 725 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 29 g
Tuky 35 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle osvěžující polévka může chutnat pokaždé jinak: Zkuste mátu nahradit petrželkou a přidat estragon. Asijský švih zase dodají lístky koriandru.

Suroviny

česnek 1 stroužek
na plátky
máta svazek
otrhané lístky
kopr svazek
otrhané lístky
vinný ocet bílý 2 PL
celerové semínko 1,5 ČL
+ špetka k servírování
pepř bílý
mletý
najemno nadrobená
olivový olej 1 PL
natenko, k podávání

Postup

1

Do mixéru vložte jogurt. Z jedné okurky odřízněte zhruba 9cm kousek a dejte stranou. Zbytek okurek oloupejte, rozkrojte, semínka vyřízněte a uchovejte. Okurky nakrájejte nahrubo a přidejte do mixéru spolu s česnekem, mátou, většinou kopru, octem a celerovými semínky. Rozmixujte dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte podle potřeby uchovaná semínka z okurek a znovu promixujte. Osolte, ochuťte bílým pepřem a dejte vychladit.

2

Odložený kousek okurky nakrájejte na jemné kostičky. Studenou polévku rozdělte do čtyř misek, posypte kostičkami okurky, zbylým koprem a rozdrobenou fetou. Dozdobte špetkou celerových semínek a pár kapkami olivového oleje a podávejte s žitným chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín