Studená okurková polévka s mátou

Studená okurková polévka s mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 867 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 82 g
Tuky 53 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Svěží polévka vám dodá spoustu (zdravé) energie a zapůsobí jako skvělý zavlažovač

Suroviny

okurka 4 ks
střední, salátová, oloupané, nahrubo + plátky na odzobu
zakysaná smetana 350 ml
citronová kůra
z půlky citronu
citronová štáva
z 1,5 ks citronu
máta 1 PL
nadrcené listy + pár listů ozdoba
krupicový cukr 4 PL
přírodní
sůl
pepř
1. Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr. Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.

2. Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte studené, zdobené mátou a plátky okurek.

Komentáře

Anonym

Tak nevím čím to bylo, jestli jsem tam dala moc máty, ale vůbec to nedopadlo dobře. Mělo to strašně divnou chuť, skoro bych řekla, že při každém soustu se mi zvedal žaludek. Prostě hrůza

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit