Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 867 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 82 g
Tuky 53 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží polévka vám dodá spoustu energie a zapůsobí jako skvělý zavlažovač.

Suroviny

okurka 4 ks
salátová, oloupaná, nahrubo + plátky na odzobu
zakysaná smetana 350 ml
citronová kůra
z půlky citronu
citronová štáva
z 1,5 ks citronu
máta 1 PL
nadrcené listy + pár listů ozdoba
krupicový cukr 4 PL
přírodní
sůl
pepř
Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr. Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.
2 Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte studené, zdobené mátou a plátky okurek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Tak nevím čím to bylo, jestli jsem tam dala moc máty, ale vůbec to nedopadlo dobře. Mělo to strašně divnou chuť, skoro bych řekla, že při každém soustu se mi zvedal žaludek. Prostě hrůza

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.84

Apetit magazín

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit