Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená okurková polévka s mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 868 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 81 g
Tuky 53 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží polévka vám dodá spoustu energie a zapůsobí jako skvělý zavlažovač.

Suroviny

salátová, oloupaná, nahrubo + plátky na odzobu
z půlky citronu
z 1,5 ks citronu
máta 1 PL
nadrcené listy + pár listů ozdoba
hnědý cukr 4 PL
sůl
pepř

Postup

1
Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr.
2
Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.
3

Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte studené, zdobené mátou a plátky okurek.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:02
Recept se nachází v č.7/05, str.84
05.03.2006 19:50
Tak nevím čím to bylo, jestli jsem tam dala moc máty, ale vůbec to nedopadlo dobře. Mělo to strašně divnou chuť, skoro bych řekla, že při každém soustu se mi zvedal žaludek. Prostě hrůza

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...