0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená okurková polévka s mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 868 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 81 g
Tuky 53 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží polévka vám dodá spoustu energie a zapůsobí jako skvělý zavlažovač.

Suroviny

okurka 4 ks
salátová, oloupaná, nahrubo + plátky na odzobu
zakysaná smetana 350 ml
citronová kůra
z půlky citronu
citronová štáva
z 1,5 ks citronu
máta 1 PL
nadrcené listy + pár listů ozdoba
hnědý cukr 4 PL
sůl
pepř

Postup

1
Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr.
2
Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.
3

Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte studené, zdobené mátou a plátky okurek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Tak nevím čím to bylo, jestli jsem tam dala moc máty, ale vůbec to nedopadlo dobře. Mělo to strašně divnou chuť, skoro bych řekla, že při každém soustu se mi zvedal žaludek. Prostě hrůza

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit