Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné oplatky

Jen pět surovin a třicet minut vám stačí na toto nepečené cukroví. Oplatky plněné karamelem jsou prostě báječné ve všech ohledech.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Na 1 plát
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Cukroví

Ingredience

    • 200 g krystalového cukru
    • 1 salko (slazené kondenzované mléko)
    • 100 g vlašských či jiných ořechů
    • 200 g másla nebo rostlinného tuku
    • 3 větší hranaté dortové oplatky

Příprava jídla

Cukr dejte do rendlíku, upražte dozlatova, přidejte kondenzované mléko, posekané ořechy a máslo, míchejte, aby se vše spojilo a zkaramelizovalo. Pak odstavte a ještě míchejte. Teplou náplní potřete oplatku, na to dejte další oplatku, znovu natřete, navrch dejte třetí oplatku, zatižte a nechte v chladu ztuhnout. Ztuhlé rozkrájejte na řezy.
 

Něco navíc:

Nejjednodušší náplň získáte, když neotevřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka necháte dvě hodiny vařit v hrnci s vodou na mírném ohni. Pak ji vyjměte, nechte trochu vychladnout, otevřete a karamelem namažte oplatku, přiklopte ji druhou a nakrájejte. Pro veverky můžete přidat nasekané lískové oříšky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čertíci

Mandlové hříbky

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář