0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosovo-banánová zmrzlina v oplatce

Kokosovo-banánová zmrzlina v oplatce

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 16-25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7961 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 730 g
Tuky 536 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když použijete (stejně jako my) hodně zralé banány, není nutné zmrzlinu doslazovat. Nám přišla sladká až až. A dobrá ještě víc!

Suroviny

banány 250 g
zralé rozmačkané
moučkový cukr 80 g
zmrzlina 1 l
kokosová
tmavá čokoláda 150 g
rozpuštěná
kokos strouhaný 40 g
Na kokosovou oplatku
máslo 160 g
změklé + na vymazání
krupicový cukr 220 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
kokos strouhaný 120 g

1 Troubu předehřejte na 160°C. Na kokosovou oplatku dejte do mísy máslo, cukr a vanilku a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Seškrábněte směs ze stěn a přidejte vejce, mouku prosátou se sodou a kypřicím práškem a strouhaný kokos. Opět prošlehejte. Rozetřete na vyšší plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 30 x 42 cm. Těsto překryjte archem nepřilnavého pečicího papíru a uhlaďte. Pak horní papír sloupněte a těsto hustě propíchejte vidličkou. Pečte 10–15 minut, až korpus mírně zezlátne. Vyjměte z trouby a vykrojte 2 obdélníky 20 x 30cm. Nechte vychladnout.

2 Máslem lehce vymažte obdélníkovou formu 20x30cm s vyšším okrajem. Na dno položte jednu oplatku a odložte do mrazáku, než připravíte krém.

3 V misce promíchejte banány s cukrem, chcete-li. Ve větší míse šlehejte zmrzlinu 1–2 minuty, aby změkla. Vmíchejte do ní banánovou směs a rozetřete ji do formy na oplatku. Přiklopte druhou oplatkou a mrazte 4–5 hodin nebo přes noc, až zmrzlina dokonale ztuhne.

4 Potom vyklopte z formy a nakrájejte na obdélníčky. (My zvolili 4x6cm a měli jich 25, větších bude méně.) 

5 Jeden konec řezu vždy ponořte do rozpuštěné čokolády a obalte ve strouhaném kokosu. Rozložte na tác vyložený nepřilnavým pečicím papírem a dejte do mrazáku ještě na cca 30 minut, až čokoláda pořádně ztuhne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč