Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 16-25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7961 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 730 g
Tuky 536 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když použijete (stejně jako my) hodně zralé banány, není nutné zmrzlinu doslazovat. Nám přišla sladká až až. A dobrá ještě víc!

Suroviny

banány 250 g
zralé rozmačkané
zmrzlina 1 l
kokosová
tmavá čokoláda 150 g
rozpuštěná
Na kokosovou oplatku
máslo 160 g
změklé + na vymazání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL

1 Troubu předehřejte na 160°C. Na kokosovou oplatku dejte do mísy máslo, cukr a vanilku a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Seškrábněte směs ze stěn a přidejte vejce, mouku prosátou se sodou a kypřicím práškem a strouhaný kokos. Opět prošlehejte. Rozetřete na vyšší plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 30 x 42 cm. Těsto překryjte archem nepřilnavého pečicího papíru a uhlaďte. Pak horní papír sloupněte a těsto hustě propíchejte vidličkou. Pečte 10–15 minut, až korpus mírně zezlátne. Vyjměte z trouby a vykrojte 2 obdélníky 20 x 30cm. Nechte vychladnout.

2 Máslem lehce vymažte obdélníkovou formu 20x30cm s vyšším okrajem. Na dno položte jednu oplatku a odložte do mrazáku, než připravíte krém.

3 V misce promíchejte banány s cukrem, chcete-li. Ve větší míse šlehejte zmrzlinu 1–2 minuty, aby změkla. Vmíchejte do ní banánovou směs a rozetřete ji do formy na oplatku. Přiklopte druhou oplatkou a mrazte 4–5 hodin nebo přes noc, až zmrzlina dokonale ztuhne.

4 Potom vyklopte z formy a nakrájejte na obdélníčky. (My zvolili 4x6cm a měli jich 25, větších bude méně.) 

5 Jeden konec řezu vždy ponořte do rozpuštěné čokolády a obalte ve strouhaném kokosu. Rozložte na tác vyložený nepřilnavým pečicím papírem a dejte do mrazáku ještě na cca 30 minut, až čokoláda pořádně ztuhne. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč