Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brokolicová krémová polévka

Popis receptu: 
TIP: Polévku můžete doplnit lžící bílého vína, které zvýrazní chuť brokolice, a na talířích ji posypat strouhaným parmazánem.
Autor: Veronika Moskalová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    brokolice 1 ks pečivo bílé, nakrájené na kostičky 1 hrnek jogurt bílý 1 hrnek olej 3 lžíce máslo 2 lžíce mouka pšeničná hladká 2 lžíce muškátový květ mletý pepř sůl

Příprava jídla

1. Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a rozdělíme ji na růžičky. V hrnci přivedeme k varu 4 hrnky osolené vody, vložíme do ní růžičky brokolice a uvaříme je doměkka. Růžičky ihned zchladíme ve studené vodě s ledem, několik růžiček si ponecháme stranou na ozdobení a zbytek rozsekáme na malé kousky. 2. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji postupně dvěma hrnky studeného vývaru z brokolice a prošleháme. Pak přidáme nasekanou brokolici, polévku osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a vmícháme do ní bílý jogurt. Polévku přivedeme k varu, 3 minuty povaříme a poté rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. 3. Kostičky pečiva osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme ji osmaženými kostičkami a ozdobíme růžičkami brokolice
REKLAMA

Přidat komentář