
Uživatelský
recept
recept
Brokolicová krémová polévka
Popis receptu:
TIP: Polévku můžete doplnit lžící bílého vína, které zvýrazní chuť brokolice, a na talířích ji posypat strouhaným parmazánem.
Autor: Veronika Moskalová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
brokolice 1 ks
pečivo
bílé, nakrájené na kostičky 1 hrnek
jogurt bílý 1 hrnek
olej 3 lžíce
máslo 2 lžíce
mouka pšeničná hladká 2 lžíce
muškátový květ mletý
pepř
sůl
Příprava jídla
1. Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a rozdělíme ji na růžičky. V hrnci přivedeme k varu 4 hrnky osolené vody, vložíme do ní růžičky brokolice a uvaříme je doměkka. Růžičky ihned zchladíme ve studené vodě s ledem, několik růžiček si ponecháme stranou na ozdobení a zbytek rozsekáme na malé kousky.
2. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji postupně dvěma hrnky studeného vývaru z brokolice a prošleháme. Pak přidáme nasekanou brokolici, polévku osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a vmícháme do ní bílý jogurt. Polévku přivedeme k varu, 3 minuty povaříme a poté rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
3. Kostičky pečiva osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme ji osmaženými kostičkami a ozdobíme růžičkami brokolice
Přidat komentář